Foto: Lum3n.com / Pexels
Ilu ja mood
17. märts 2020, 10:59

Artikkel ilmunud Naistelehes 19.07.2017

Kui ilusalongi ei pääse, turguta ennast koduse pediküüriga!

Kaunid ja hoolitsetud jalad aitavad enesetunnet tõsta igal ajal. Kuigi kodune karantiin ei tähenda seda, et vaba aega oleks hulgaliselt käes, sest ka tööd tuleb teha, võivad ühel hetkel ideed, mida nii nimetatud töövälisel ajal teha, lihtsalt otsa lõppeda. Miks mitte ennast siis näiteks ühe koduse pediküüriga turgutada?

Tee ise pediküüri nii:

❶ Eemalda vajadusel küünelaki­eemaldiga vana küünelakk. Veendu, et lakk sai maha ka küünenahkade juurest.

❷ Tee lõõgastav jalavann. Vett peaks kausis olema nii palju, et see ulatuks pahkluudeni. Lisa soojale veele vannisoola ja mis tahes eeterlikku õli, see muudab jalad eriti pehmeks. Leota jalgu vees 15–20 minutit. Seejärel kuivata rätikuga.

❸ Hõõru jalgu kooriva kreemiga, et eemaldada surnud nahk. Eemalda koorija niiske rätikuga.

❹ Kanna küünenahkadele küünenaha pehmendajat, selle puudumisel võid kasutada ka oliiviõli.

❺ Kuni küünenaha pehmendaja mõjub, lõika ja viili küüned. Püüa viilida sirgelt, et need ei hakkaks sisse kasvama. Seejärel lükka küünenahad apelsinipuust pulgaga tagasi ja eemalda küünte alt mustus. Kui küüned on pealt konarlikud, poleeri neid õrnalt küünepoleeriga, nii saad sileda küünepinna.

❻ Nahapaksendite eemaldamiseks ja kandade lihvimiseks kasuta pimsskivi või kannariivi.

❼ Harja küüneharjaga kannad, varbavahed ja küüned, et eemaldada surnud nahk.

❽ Kreemita jalad jalakreemiga. Masseeri, kuni kreem on sisse imendunud.

❾ Puhasta küünepind kreemijääkidest.

❿ Kanna peale aluslakk, see kaitseb küüsi kollaseks muutumise eest. Siis laki küüned sobivat tooni. Viimasena kasuta kiiresti kuivavat pealislakki, et küünelakk kauem püsiks.

Viie minuti pediküür

Kaks minutit

  • Kasta jalad sooja vette ja patsuta rätikuga kuivaks. Masseeri jalgadele peotäis koorivat kreemi. Vali õli baasil toode, see niisutab ja eemaldab samaaegselt surnud naha.

Üks minut

  • Viili küüned sirgelt, et need oleksid ühesugused.

Kaks minutit

  • Pühi küünelakieemaldiga küüntelt õli, mis võis jääda koorivast kreemist. Seejärel laki küüned kiiresti kuivava pealislakiga ja oledki valmis.

Mida teha, kui …

... kannad kipuvad lõhenema?

Hoia jalgu õhtul enne magama minekut veidi veevannis, hõõru siis pimsskivi ja küüneharjaga ning patsuta kuivaks.

Masseeri jalgu niisutava kreemi või seesami­õliga, kuni see on nahka imendunud.

Sulata veevannis küünal ja lase pisut jahtuda, seejärel kanna vaha kandadele ja lase taheneda. Ööseks pane jalga puuvillased sokid.

Hommikul eemalda vahakiht. Parima tulemuse saamiseks korda protseduuri iga päev nädal aega.

... küüned on haprad?

Valmista õhtul enne magama minekut segu 3 sl oliiviõlist ja 1 sl värskelt pressitud sidrunimahlast. Kuumuta, kuni segu kergelt soojeneb. Masseeri küüntele ja pane ööseks sokid jalga. Oliiviõli imendub läbi küünenaha ja tugevdab küüsi, sidrunimahl eemaldab küüntelt kollased laigud ja annab neile särava läike.

... jalad on väsinud?

Tee kurnatud jalgadele rahus­tav jalavann. Lisa sooja vette 4 tilka kummeliõli, 3 tilka lavendli­õli, 3 sl Surnumere soola. Vett peaks kausis olema nii palju, et see ulatuks pahkluudeni. Leota jalgu 20 minutit, pärast seda on need pehmed ja lõdvestunud.