Laste vaimse tervise keskuse juhataja ja lastepsühhiaater Anne Kleinberg Foto: Teet Malsroos
Uudised
17. märts 2020, 10:13

Lastepsühhiaater Anne Kleinberg: teismeline, vastuta ise oma käitumise eest!

Laste vaimse tervise keskuse juhataja ja lastepsühhiaater Anne Kleinberg on sotsiaalmeedias teinud pöördumise teismelistele, et need kodus püsiksid.

„Armas teismeline, kellele tundub, et idiootlikud täiskasvanud pingutavad koroonakriisi liikumiskeeldudega mõttetult üle. Me teame, et niisama kodus istuda on täiega tüütu ja on nõme kui ei saa rahulikult sõpradega ringi käia,“ kirjutab ta.

„Kui Sa ei tea mida enda elu ja vaba ajaga peale hakata siis hakka teisi aitama sellega, et võtad ise oma käitumise eest vastutust. Sellega, et püsid kodus, ei jookse sõpradega teadmata suunas jooma, lähed ise ilma tüli ja kiirabi kutsumata normaalsel ajal arvutist ära magama. Muidugi hakkad oma peaga hommikul kodukoolis õppima. Nii kui nii ei saa keegi Sinust paremini aru kuidas see digiõppimine käib,“ jätkab ta.

„Kiirabil, politseil ja arstidel on palju erakorralist tööd raskete haigetega, Sinu vanematel on pinge täiega laes. Nüüd ongi Sinu kord midagi teha, et neil oleks aega Sinu vanaema või raskelt haigeid sõpru aidata. Või lihtsalt Sinuga juttu rääkida mitte Sind linna pealt taga otsida.“