Puhkusereis.Foto: Reuters/Scanpix
Lugejakiri
16. märts 2020, 19:11

LUGEJAKIRI | Reisilt tulnud pere ei jäänud karantiini, vaid läks poodi ostlema

Egiptusest reisilt tulnu ei mõista, miks tema või ta lapsed peaksid kodus karantiinis passima.

„Olen ise tulihingeline reisija, aga see ei tähenda, et tervet mõistust peas poleks. Nüüd loen sotsiaalmeedias jagatavat postitust, kus üks naisuke kilkab, et eriolukorras pole reisimine paha, aga karantiini jääda kah ei taha,“ kirjutab Madis.

Mehe sõnul oli naine sotsiaalmeedias kurtnud, et reisilt tulles pidi ta karantiini jääma, kuid nii lihtsalt see ei läinud.

„Naine otsustas, et tema lastel on vaja poodi minna. Väike koht, mistõttu info jõudis ametnikuni, kes emaga ühendust võttis ja meenutas, et karantiin eeldab ikka kodus püsimist. Kujutage ette – ta leidis, et tal oli igati õigus. Isegi sotsiaalmeedias kommenteeris, et kas lapsed ei või siis nüüd poes käia. Selliste inimeste pärast see viirus nii laastav ongi. Kas on raske kaks nädalat puhata kodus?! Võta raamat ja loe! Püsi kodus ja ole inimene, kes arvestab ka teistega,“ on Madis pahane.

Madisel elab samas kohas eakas ema, mistõttu tunneb ta end sellisest vastutusvõimetust käitumisest eriti häirituna.

„Riigi poolt kehtestatud meetmed on meie kõigi hüvanguks. Ja põhjusega! Kui mõelda sarnase mõtteviisiga inimestele, siis pole imestada, kui piirangud veelgi karmimaks lähevad. Hoidke tervist,“ soovitab Madis kõigil kodus püsida.