Foto: Vida Press
Uudised
12. märts 2020, 11:20

14 tegevust, millega koduse karantiini aega sisustada mõnusalt ja mõttekalt

Koroonaviirus möllab üle maailma ja kunagi ei või teada, millal just sina pead jääma kaheks nädalaks koju karantiini.  Naisteleht annab mõningaid soovitusi, mida kodus püsides teha, et mitte peast päris sassi minna, vaid aega asjalikult kulutada. Nendeks asjadeks pole meil tavaliselt ju kunagi aega.

1. Loe raamatut

Isegi kui pead kodus olles tööd tegema, siis töövälisel ajal saab ikkagi nelja seina vahel istudes ühel hetkel mõistus otsa. Selle vältimiseks loe raamatuid. Kindlasti on sul nii mõnigi raamat, mida tahaksid lugeda, aga pole selleks seni aega leidnud.

2. Loe ajakirju

Kui raamatud sind ei kõneta, loe ajakirju. Või neid lugusid, mida oled varem vilksamisi silmanud ja mõelnud, et loed hiljem, kui rohkem aega on. Nüüd on selleks kõvasti aega.

3. Tee kodus suurpuhastus

Suurpuhastus ei vabasta mitte lihtsalt su elamist mustusest ja tolmust, vaid aitab korrastada ka mõtteid. Nii et pane oma lemmikmuusika peale ning pese põrandaid ja kardinaid, vaheta voodipesu ja nii edasi. Sul hakkab parem.

4. Korrasta oma garderoobi

Su kapis on kindlasti hulk riideid, mida sa pole aastaid kandnud. Näiteks teksad, mida kandsid viimati viis aastat tagasi. Kas sa üldse plaanid neid veel kanda? Tõenäoliselt ei pane sa neid kunagi enam jalga ja selliseid riideid on ilmselt hulgim. Sorteeri sellised asjad välja, kogu kokku ja vii hiljem uuskasutuskeskusesse või anneta ära.

5. Premeeri end e-poes

Kui oled oma garderoobis suurpuhastust teinud, miks mitte ennast premeerida ja midagi uut tellida. Aga mõtle oma ostud läbi.

6. Organiseeri oma kosmeetikanurka

Kui korras on su vannitoa kapid? Või meigisahtel? Sorteeri välja kõik otsalõppenud kreemid ja vanad huulepulgad.

7.  Kui sa juba kosmeetikaasju sorteerid, puhasta meigipintslid

Meigipintslid koguvad endasse mustust ja tolmu, nii et nende korrapärane puhastamine on ülimalt oluline. Kahjuks tuleb see meile meelde aga liiga harva. Nüüd ongi hea aeg jälle meigipintslid puhtaks pesta.

8. Kokka

Telli e-poest toidukaup koju ja küpseta mõnda oma lemmikretsepti. Muide, Toidutare on kirja pannud 10 retsepti ja ostunipid, mis aitavad maitses kaotamata kodus viiruse eest varjuda.

Foto: Pixabay

9. Hellita ennast

Süüta küünlad, lase vahuvann vett täis, tee näomaski ja mõnule!

10. Mängi lauamänge

Kindlasti on sul mõni lauamäng, mida pole ammu mänginud. Kui oled koos oma elukaaslase või perega karantiinis, võtke kapi otsast alla tolmunud lauamängud ja hakkake aga pihta. Mis saaks toredam, kui üks lauamängude maraton? Vaata muidugi, et kuuetunnine Monopol suhteid ei riku.

11. Vaata ära kõik sarjad, mis vaatamist ootavad

Kui sa istud nelja seina vahel karantiinis, on see hea võimalus vaadata ära kõik need sarjad, mille vaatamiseks sul varem aega pole olnud.

12. Treeni kodus

Kui su enesetunne on hea ja sa ei ole haige, siis kodune trenn on igati asjakohane. Eriti, kui oled harjunud regulaarselt trennis käima. Internet on täis erinevaid videoid, mis aitavad kodus trenni teha.

13. Puhasta oma telefoni

Kui palju on su telefonis pilte? 5000? 10 000? Kindlasti on seal hulk täiesti ebavajalikke fotosid, mis vajavad organiseerimist. Lisaks vaata üle allalaetud äpid. Korrasta oma telefoni ja saad juurde kõvasti mäluruumi.

14. Helista oma sõpradele ja perele

Lihtsalt selleks, et küsida, kuidas neil läheb ja natukene juttu puhuda.