Tallinna linnahallFoto: Erki Pärnaku
Tele
12. märts 2020, 08:24

Eesti kuulsaimate võttepaikade hulka kuuluvad linnahall, Taevaskoda ja Tondi kasarmud

Paljud ootavad Hollywoodi režissööri Christopher Nolani suurfilmi "Tenet" linastumist, pärast mida peaks selle võttepaikadest Lasnamäe kanalis ja mujal Tallinnas saama turismimagnetid. Aga millised on kõige kuulsamad Eesti kohad ja maastikud, mis on seni jõudnud maailma ekraanidele?

Filmitegijate ja ekspertide abil koostas “Pealtnägija” TOP 10 Eesti paikadest, mida seni ekraanidel enim nähtud. Esikümnesse mahtusid nii Laagna tee, Rummu karjäär kui ka lauluväljak.

"Tegelikult Eesti on väga unikaalne oma võttekohtade poolest, eelkõige variatiivsuse poolest. Sa võid väga lühikese distantsi peale leida vanalinna, moodsat arhitektuuri, ilusaid eramajasid, puutumatut loodust, sovetiaegseid jäänukeid," rääkis Nafta Filmsi produtsent Diana Mikita.

Filmitootjaid Eestisse toova Film Estonia juht Nele Paves ütleb, et möödunud aastal käis siin kümme välismaa kinorežissööri, kellest kuulsaim oli Hollywoodi absoluutsesse A-kategooriasse kuuluv Christopher Nolan, kelle filmivõtted Tallinna kesklinnas kütsid seda rohkem uudishimu, et neid ümbritses range salastatuse loor, mille tõttu on osalised kuni juulisse kavandatud esilinastuseni trahvide ähvardusel vaikima sunnitud.