Foto: PantherMedia/Scanpix
Lugejakiri
10. märts 2020, 10:18

Lugejakiri: tütar ja väimees tahavad meie maja müüki panna, et endile uut osta (4)

Töötav abielupaar on nende juures elava tütrega tülli keeramas, sest tütar ja väimees tahavad nende maja arvelt omale maja soetada.

„Oleme 20 aastat oma majas elanud. Ei ole ka meil rahaliselt alati lihtne olnud, aga oleme hakkama saanud. Tütar kolis kallimaga meie juurde, et mitte niisama üüri maksta, vaid hoopis raha koguda. Nüüd on neil mõne aastaga tekkinud juba teatud ja arvestatav sissemaks, aga ka nende algsed plaanid on suuremaks kasvanud,“ kirjutab Mai.

Noored on nüüd pakkunud, et Mai ja ta abikaasa võiks oma maja maha müüa. Osa raha saaksid noored, et nende sissemaks maja jaoks suurem oleks. Ja ülejäänud jääks vanematele, et nad endale soodsama maja või korteri osta saaksid.

„Aga me ei taha oma majast loobuda. Me oleme lisaks rahale ka oma hinge siia pannud. Ja jõuame veel tööl käia, tegutseda. Mul on aias omad lemmikud ja aastate jooksul kujundatud sopid, kust ma energiat ammutan. Mul veel pensionini pikk maa minna. Miks peaksin paneelmajja kolima?!“

Mai on nõus, et oma last tuleb aidata, aga praegu tunneb ta, et nüüd on tema jaoks piir.

„Praegused aastad oleme rahulikult hakkama saanud, aga hetkel on palju pingelisem kodus olla. Ma ei ütle ju neile halva pärast ei, aga mina ja mu mees?! Meie ju tahame kah oma kodus elu jätkata,“ on Mai tekkinud olukorra üle kurb ja pettunud.