Sisuturundus
20. aprill 2020, 09:00

Hüperpigmentatsioon on naistel sagedane probleem – kuid nüüd saab sellele vastu astuda!

Kõikjal üle maailma hinnatakse kõrgelt ühtlase ja särava jumega nahka, millel ei esine iluvigu ega pigmendilaike. Ent igat tüüpi nahal võib tekkida hüperpigmentatsioon, mis avaldub peamiselt näol, küünarvartel ja käelabadel tumedate täpikeste ja laigukestena ning võib põhjustada vaimset ja emotsionaalset stressi, halvendades elukvaliteeti. Iseäranis tugevasti mõjutab see naisi, sest neil on suurem oht ebaühtlase pigmentatsiooni tekkeks. Hüperpigmentatsiooni võivad tekitada kokkupuude päikesekiirgusega, vananemine ja hormonaalmuutused, näiteks rasedus või rasestumisvastased vahendid. Hüperpigmentatsiooniga aitab võidelda tõhus ja pikaajaline nahahooldus.

Hüperpigmentatsiooni algpõhjus on alati üks: nahk toodab liiga palju melaniini ehk pruunikat kehaomast pigmenti, mis annab nahale iseloomuliku värvuse. See on naha loomulik kaitsereaktsioon, sest melaniin aitab hajutada energiat, mis on nahka neeldunud päikesevalguses sisalduva kahjuliku UV-kiirguse mõjul. Selle tagajärjel muutub nahk tumedamaks ehk päevitub. Ent kui teatud piirkonnas toodetakse liiga palju melaniini, tekivad silmanähtavad pigmendilaigud – seda nimetataksegi hüperpigmentatsiooniks.

Kuidas võidelda hüperpigmentatsiooniga?

Hüperpigmentatsiooni saab vähendada mitmel moel.  Keemilise koorimise korral kantakse nahale happelist lahust, et eemaldada pindmised nahakihid. Samuti saab liigset pigmenti eemaldada laserraviga, mis on üldjuhul täpsem. Ent mõlemad meetodid tekitavad olenevalt hoolduse või ravi tugevusest nahaärritust või isegi põletikujärgsest hüperpigmentatsiooni.

Tänu põhjalikele teadmistele molekulaartasandil toimuvatest bioloogilistest protsessidest, mis tekitavad hüperpigmentatsiooni, on Beiersdorfi teadlased töötanud välja uued tooted, mis on mõeldud igakülgseks hüperpigmentatsioonivastaseks nahahoolduseks. Need vähendavad silmanähtavalt pigmendilaike ja parandavad aja jooksul naha seisukorda: need on Eucerin®-i sarja Anti Pigment tooted, mis sisaldavad uut toimeainet – tiamidooli.

Tiamidool tõstab lati võitluses hüperpigmentatsiooniga uuele kõrgusele

Eucerin®-i sarja Anti Pigment toodete ainulaadne toimeaine tiamidool on niivõrd tõhus, sest see võitleb hüperpigmentatsiooni algpõhjusega, vähendades melaniini tootmist nahas. Beiersdorfi laborites katsetati kümme aastat kestnud teadus- ja arendusuuringute vältel umbes 50 000 ainet, mille seas osutus kaugelt kõige tõhusamaks tiamidool, mis tõstab lati võitluses hüperpigmentatsiooniga uuele kõrgusele. Esimesed nähtavad tulemused ilmnevad kõigest kahe nädalaga ja naha olukorra pidev paranemine on tõestatud 12nädalase katsega.