Amika Blockade kuumakaitseseerum. Hind Kaubamajas 29.99Foto: Tootja
Ilu ja mood
13. märts 2020, 14:00

Käes on brünettide aeg! 5 soovitust, kuidas oma tumedast lõvilakast parim võtta

Tumedatest kiharatest õhkub elegantsi ja kalliskivihelki. Selline ilu ei sünni aga niisama, vaid vajab usinat värvimist, korrapärast juuksurikülastust ja häid hooldusvahendeid. Big Apple Salongi juuksur-koolitaja Merike Minlibajeva annab viis soovitust, kuidas oma tumedast lõvilakast parim võtta.

1. Oota oma juuksurilt enamat

Kel sõrm praeguste ilutrendide pulsil, on kindlasti märganud, et nii jumestuses kui ka juuksemoes on oluline mitmetahulisus ning sügavus. Olgugi et brünett olemisest unistades kangastub esmalt silme ette ilus ühtlane toon, on moekas kanda hoopis eri tooni frisuuri. Seega võid julgelt paluda juuksuril mängida värvide ja tehnikatega, nagu näiteks balayage või klassikaline triibutamine.

2. Värvi tuleb hoida

Juuksuris käiguga brünetiks olemise tee alles algab. Tume toon on nõudlik ja eeldab spetsiaalseid juuksehooldustooteid, mis hoiaksid värvi ja läiget. Eriti olulised on värvikaitsega šampoon, palsam ja mask.

Kui olid varem blond ja hele kipub tumeda alt välja kumama, aitab paar korda nädalas neutraliseeriva hõbešampooni või -maski kasutamine. Oranžikat alatooni neutraliseerib sinist pigmenti sisaldav mask, kollast lilla.

3. UV-kaitse!

Terav kevadpäike pole juuste, eriti tummisemate toonide sõber. Alati aitab UV-filtriga vahendite kasutamine ja stiilne peakate.

4. Kuumtöötle vähem

Ei saa väita, et tumedad juuksed kannatavad kuumtöötlemist blondidest enam. Pigem on siinkohal vahe eri juuksetüüpides. Seetõttu tuleb igal sirgendaja ja fööni kasutajal leida juuste tervise heaks kaitsev toode.

Kui oled usin sirgendaja, eelista kuumakaitseks aerosooli, sest pihused võivad teha juuksed liiga märjaks, põhjustades ka nende kõrvetamist.
Föönitamisel vali kuumakaitse meeldivuse järgi: see võib olla nii õli baasil, kreemjas, pihus kui ka aerosool. Samuti tasub kuumtöötlemist periooditi üldse vältida, et juuksed saaksid aega taastumiseks.

5. Õlid hooldusrutiini

Kadestamisväärt läige ei tule niisama, sellega peab vaeva nägema. Head abimehed on spetsiaalsed juukseõlid. Samuti tasub kiharaid kosutada naturaalsete õlidega. Tumedate juuste lemmikud on näiteks oliivi-, argaania- ja aprikoosiõli, mis niisutavad, hooldavad ja annavad pikaajalise loomuliku läike. Kes õlisid kasutada ei soovi, soetagu nimetatud õlidega rikastatud ravimaske ja hooldusvahendeid.

Tasub osta!

Amika Blockade kuumakaitseseerum. Hind Kaubamajas 29.99 Foto: Tootja
Wella Professionalsi UV- ja juuksevärvikaitsega pähe jäetav pihus Invigo Sun. Hind Tradehouse’is 21.40 Foto: Tootja
Rich Pure’i taastav hooldusõli Luxury Argan Oil Elixir. Hind veebipoes Loverte.com 12.95 Foto: Tootja
Björn Axeni tooniv palsam Color Refresh (toon Deep Rich Brown). Hind I.L.U kauplustes 23.95 Foto: Tootja

Kümme aastat vanem?

Kardetakse, et tume juuksetoon lisab vanusele aastaid. Selle vältimiseks:
ära värvi juukseid ühtlast tooni. Kontrastid muudavad tulemuse nooruslikuks.

  • Hea valik on näiteks karamellikarva triibud. Särtsakalt mõjub ka, kui näojooni raamib mõne astme võrra heledam «pleegitus». See annab visuaalselt nahale värskust ja jumet. Toonidega mängides lisad ka soengule kohevust.
  • Väldi liiga tumedaid toone. Need ei tee kunagi nahatoonile komplimenti. Kui väljakasvus on halle karvu, näivad kiharad kohe kindlasti hõredate ja nõrkadena.
  • Ega me ilmaasjata julgusta juuksevärvi korrapäraselt värskendama. Luitunud toon ja silmanähtav väljakasv muudavad välimuse hooletuks ning palju vanemaks.

Tähelepanu meigile!

Kui sinagi otsustad kevadel samasuguse muutuse ette võtta, pane tähele, et tumedama juuksevärviga võib nahk tunduda kahvatu või isegi tuhm. Vajadusel jumesta kulme tumedamaks. Katseta ka julgemat tooni huulepulki, näiteks punaseid ja marjavarjundeid. Väga tume brünett võiks ilme pehmendamiseks kasutada põskedel ja laugudel pronksjaid toone.

Brünetid vallutavad kevade

Kui tavaliselt tekib kevadel juuksurisalongides järjekord naistest, kes ihaldavad blondiks saada, siis sel aastal näikse suund olevat vastupidi. Paljud ilmakuulsad staarid on usinalt asunud oma kiharaid hoopis tumedaks värvima! Uus trend?

Näitleja Emma Stone. Enne Foto: Vida Press
Pärast Foto: Vida Press
Näitleja Drew Barrymore. Enne Foto: Vida Press
Pärast Foto: Vida Press
Näitleja Jessica Alba. Enne Foto: Vida Press
Pärast Foto: Vida Press
Modell Bella Hadid. Enne Foto: Vida Press
Pärast Foto: Vida Press