Foto: PantherMedia/Scanpix
Lugejakiri
5. märts 2020, 10:02

Lugejakiri: naine muretseb, miks ta mees igal õhtul vannis käib (32)

„Mees käib enamasti iga päev pärast tööd pesemas. See on täiesti okei, sest ta töö nõuab füüsilist pingutust. Nüüd on meie pereellu siginenud uus komme, kus mees kaob ligi tunniks vanni. Ja nii igal õhtul,“ kurdab 37aastane Meeli.

Naise sõnul muudab kogu selle protseduuri kummaliseks ka see, et senise kümne kooseluaasta pole mees kunagi näidanud üles huvi vannivees liguneda.

„Miks siis nüüd äkki? Hooliva kaasana muretsen, et mis ta seal teeb. Õde mul pakkus, et äkki on mehel stress ja vann lihtsalt rahustab. Nüüd paar õhtut teda seal kuulates olen isegi mõelnud, et äkki tõesti sulin ja vesi lõõgastavad,“ otsib Meeli võimalikke põhjuseid.

Naise sõnul näib ta mehel olevat mingi kindel rütm, kuidas ta vett vanni laseb.

„Esiti ronib ta vanni ja sulistab end veega tõenäoliselt märjaks, kuid siis läheb asi kummaliseks. Tekib vaikus, mis kestab vähemalt mingi 10–15 minutit. Ei lasta vanni tilkagi vett. Ja siis järsku suure survega jookseb vesi vähemalt 20–25 minutit järjest. Olen juba mõelnud teha märkust, et miks me seda vett niimoodi raiskame. Me vann pole niivõrd suur, et 25 minutit järjest vesi sinna joosta saaks. Võin oletada, et korki ees pole – vesi voolab kraanist lihtsalt solgitorusse. Aga hetkel õega arutades mõtlesin, et lasen tal natuke neid protseduure veel järgida. Viimane üüriarve oli juba kopsakam, aga ta ei võtnud seda jutuks,“ üritab naine mehega toimuvat analüüsida.

„Ta on üldse viimasel ajal vaiksem. Muidu tuli koju ja lõõpis. Vahel rääkis töökaaslaste nalju edasi, aga nüüd sööb, loeb ajakirju, istub telefonis ja kaob vanni. Pärast sujuvalt juba magama. Mõneti päris tore ju puhta ja lõhnava mehe kõrvale minna, aga kaisus lebamisest ja embustest on asi kaugel. Mul ei ole varasemalt depressiooniga väga lähedast kokkupuudet olnud, kuid need märgid vist tõesti viitavad sellele,“ leiab Meeli.

Aidata oma meest ta aga ei oska.

„Rääkida ta minuga sellest ei taha. Vanni kohta paar korda küsisin – ainult mühatas ja jutt sai läbi. Arsti juurde ta mul kindlasti minna ei taha, aga ise ma teda rääkima ja ravimeid võtma ju kah ei saa sundida. Võibolla oskab keegi oma kogemustest midagi soovitada,“ loodab Meeli meie lugejatelt abi saada.