Foto: PantherMedia/Scanpix
Ilu ja mood
1. oktoober 2020, 12:20

Lugu on ilmunud Naistelehes 4.10.2017

NÄOHOOLDUSE ABC | Toodete õige pealekandmine annab poole mõjujõust!

Palju õnne, oled viimaks ometi investeerinud korralikesse nahahooldustoodetesse, mis on mõeldud just sinu nahatüübi jaoks. Ent kas ka tead, et õige pealekandmine annab poole nende mõjujõust?

SAMM 1: Näopuhastusvahend

Geeli või vahtu tuleks kanda sõrmedega niiskele näole. Puhastuspiim kanna kuivale nahale, kuna vesi lahjendab toodet ja see pole enam sama efektiivne. Nii vahu kui ka piima puhul tuleks see nahale hõõruda ringjate liigutustega ja loputada korralikult. Õhtul meiki maha võttes võiks nägu pesta kaks korda: esimese korraga sulatad meigi lahti ja eemaldad sellest suurema osa, teise korraga puhastad nahka sügavamalt.

SAMM 2: Toonik

Paljud pelgavad toonikuid kasutada, kuna levinud on arusaam, et need on liiga karmid ja võivad nahka ärritada. Tegelikult see nii ei ole. Vali toode vastavalt nahatüübile. Toonik eemaldab nahalt viimased mustusejäägid ja valmistab selle niisutamiseks ette. Kanna toonikut vatipadjale ja tõmba üle näo. Hoidu toonikutest, mis sisaldavad palju alkoholi, kuna need kuivatavad nahka.

SAMM 3: Seerum

Seerumites on võrreldes näokreemiga rohkem aktiivseid, nahka toitvaid koostisaineid. Seda võlu­vahendit tuleks kanda niiskele näole, kuna siis on nahk vastuvõtlikum ja head koostisained jõuavad sügavamale. Seerumitel on palju häid omadusi sõltuvalt nende koostisest. Need aitavad erinevate nahaprobleemide korral, näiteks puhastada ummistunud poore, pleegitada pigmendilaike, siluda pisikesi kortsukesi ja palju muudki.

SAMM 4: Näokreem

Näokreemi pealekandmiseks sobivad hästi masseerivad liigutused. Nii stimuleerid naha vereringet ja lõõgastud samal ajal. Kanna kreemi nii näole kui ka kaelale. Tee seda pikkade tõmmetega kaelalt üles näo poole liikudes.

SAMM 5: Silmakreem

Kanna silmakreemi suunaga väljast sisse, kortsukestele vastu, nimeta sõrmega õrnalt tupsutades. Hõõrumine ja tirimine võivad tekitada ärritust ning pikapeale ka kortse. Ära kasuta toodet liiga lähedal ripsmejuurele, kuna see võib sattuda silma ja ärritada.

Massaaž muudab hoolduse tõhusamaks

Vähenda silmade paistetust

Pane pisut silmakreemi nimetissõrmedele ja aseta sõrmed silma sisenurka. Libista need kerge survega üle kulmuluu, kuni jõuad ­silma välisnurka, seejärel silma alt, kuni jõuad tagasi sisenurka. On tähtis masseerida just selles suunas, kuna nii kaob silmade ümbert liigne vedelik, mis paistetust tekitab.

Pärast kahte ringi tee seda kaheksa korda, aga pisut suurema surve ja rütmiliste liigutustega.

Pehmenda otsmikukortse

Seda massaaži on parim teha õhtul enne magamaminekut. Paiguta sõrmed meelekohtade lähedale, hoia kolme sõrme koos ja masseeri otsmikku väikeste ringjate liigutustega kulmude vahelt väljapoole liikudes. Korda protseduuri 60 sekundi jooksul. See parandab vereringet ja stimuleerib kollageeni, et ennetada ja vähendada kortsude teket.

Pingulda lõuajoont

Aseta pöial lõualuu alla ja tee koos nimetissõrmega väikeseid näpistavaid liigutusi mööda lõuluud kuni kõrvadeni ja tagasi algpunkti. See aitab avada ummistunud lümfisõlmi ja vähendab naha lõtvumist lõua all. Tee seda viis korda järjest kaks korda nädalas.

Too põsed rohkem esile

Aseta nimetis- ja keskmine sõrm põse­sarnade alla, suu lähedale. Kasuta kergeid sõtkuvaid liigutusi, nii et põse pehme osa on üles surutud. Liigu juuksepiiri suunas. Toimi nii kümme korda. Nõnda väljutad lihastest ja kudedest jääkaineid ning aitad põski tõsta.