Foto: PantherMedia/Scanpix
Lugejakiri
4. märts 2020, 10:30

Lugejakiri: kas keskealised seksivad? (9)

Noorena on seks juba nagu loomupäraselt osa elust – vähemalt enamikul. Keskeas olles tekib aga ebakindlus, kui üks osalistest seksi ei taha.

„Hakkasin uuesti kohtingutel käima, aga minu imestuseks on seksiga asjalood päris kummaliseks muutunud,“ kirjutab Anne.

Naine lahutas aasta eest abikaasast, misjärel natuke põdes, kuid tundis tänavu, et võiks uuesti mõne mehe kõrval elu nautida. Anne otsis veebist omale kaaslasi, kellega kinos, teatris ja kohvikutes käis.

„Ühe mehe kõrval nautisin küll metsikut ööd, kuid juba enne seda oli selge, et sellest ööst me kaugemale ei jõua. Ta oli minust neli aastat noorem,“ meenutab Anne.

„Pärast seda ööd tekkis mu kõrvale keegi erilisem. Aga üks kummaline asi käib temaga kah kaasas – ta pole kordagi ööseks minu juurde jäänud. Ega ole ka minul lasknud enda juurde jääda. Alati pakub enne, et viib mu ära. Või lahkub ise. Oleme suudelnud ja niisama natuke jantinud, aga ka seksini pole me jõudnud. Minu jaoks on see kummaline, sest ka oma eksiga oli meil ikkagi päris regulaarne voodielu,“ on naine häiritud.

Anne sõnul läks üks ta sõbranna oma uues armastusest just seetõttu lahku, et mehest polnud voodis tolku.

„Ma juba isegi kahtlustan, et äkki tänapäeval keskealised ei tegele enam seksimisega,“ avaldab Anne ja pakub mõistvalt, et eks ikka kipub aastatega kohustusi lõbustustest enam tekkima.

„Miks üks terve mees, kes ilmselgelt on minust huvitatud, venitab seksimisega. See pole loogiline! Kas mehed on siis niivõrd väsinud või kardavad nad naistest enam, et uue suhte ja inimesega algust teha. Koos toimetada on mõnus, aga ka voodielu on minu jaoks suhtes väga oluline. Kedagi ma sundima selleks ei hakka, aga imestama paneb küll.“

Kas keskealiste jaoks pole seks enam oluline?