Kaitsemask.Foto: Mati Hiis
Lugejakiri
3. märts 2020, 10:43

Lugejakiri: Laps oli šokeeritud, sest koolis kandsid õpilased maske (31)

Sel nädalal koolivaheajalt naasnud õpilasi ootas koolis ees hirmutav üllatus – koolis ootasid ees maskides kaasõpilased.

„Laps helistas mulle koolist, aga ei saanud kohe vastata. Hiljem selgus, et teda hirmutasid maskides koolilapsed,“ kirjutab kahe lapse ema Maarja (39).

Ema sõnul on nad koroonaviirusest rääkinud, aga ometigi oli koolis kogetu laste jaoks ehmatav.

„Nad küsisid, kas nemad nüüd nakatusid, sest neil polnud maske. Selgitasin, et praegu seda hirmu ei ole. Tean, et mask ei kaitse ju tegelikult viiruse eest, vaid takistab teiste nakatamist. Ma ei kuulnud lastelt, et koolis oleks mõnes tunnis see teema jutuks tulnud. Aga ehk oleks võinud seda teha, sest maskides lapsi oli päris mitmeid,“ teab Maarja.

Kontoris töötava naise sõnul on ka neil tööl koroonaviirusega seoses paar muudatust tehtud.

„Sisuliselt igal nurgal on võimalik oma käsi desinfitseerida. Osad inimesed teevad ka kaugtööd, kuid klientidega ei ole kohtumisi veel tühistatud. Maskides pole ma ise tööl veel kedagi näinud. Aga tõenäoliselt pole ka see aeg kaugel, kus saan ise õhtul lastele rääkida, kuidas mu kolleegid maskides tööl käisid,“ usub Maarja ja muretseb eelkõige oma laste pärast.

„Minu laste klassikaaslaste seas veel keegi maskides polnud, aga koolikaaslaste seas oli. Klassides oli olnud ka puudujaid, kes olid perega vaheajal reisimas käinud. Koroonaviirusest räägitakse ja püütakse hirme maandada, aga ikka kipub endalgi taolisel hetkel hirm tekkima. Saan ainult oma lapsi toetada ja selgitada, et kõik on praegusel momendil natuke segaduses ja kardavad tundmatut,“ lisab naine.