Ilu ja mood
9. märts 2020, 06:30

KASULIK NÕU! Maali nahatoon ühtlaseks – peitevärvid aitavad varjata nii vistrikke kui tumedaid silmaaluseid

Kui tumedaid silmaaluseid ja värsket vistrikku on jumestuskreemi ning peitepulgaga võimatu varjata, võta appi peitevärvid ehk värvilised korrektorid.

Kui tumedaid silmaaluseid ja värsket vistrikku on jumestuskreemi ning peitepulgaga võimatu varjata, võta appi peitevärvid ehk värvilised korrektorid.

«Värvilised korrektorid on üks lihtsamaid viise naha toonierinevuste tasakaalustamiseks ja probleemsete piirkondade korrigeerimiseks. Erinevad värvid neutraliseerivad erinevaid toonierisusi. Näiteks tumedad silmaalused võivad vaid peitepulka kasutades jääda ebameeldivalt hallikad. Seetõttu tuleks esmalt tegeleda selle sinaka tumeduse murdmisega ehk katta piirkond virsikutooni korrektoriga,» õpetab jumestuskunstnik Kairi Timm.Et tulemus jääks eriti loomulik, võiks neutraliseerijat kasutada nii palju kui tarvis, kuid nii vähe kui võimalik. «Korrektoreid võib kanda otse nahale. Tulemus jääb aga loomulikum, kui seda kanda jumestuskreemile. Seepärast soovitangi alustada jumestuskreemist, mis enamiku pisivigadest peidab, ning seejärel vaadata üle kohad, mis vajavad natuke lisaabi,» seletab asjatundja.Kanna korrektor nahale näppude või pintsliga. Jälgi kindlasti, et korrektori toon ei jääks jumestuskreemi peal liigselt kumama. Hea nipp on enne nahale kandmist segada väike kogus värvilist korrektorit nahatooni korrektori või jumestuskreemiga.

Värvide ABCKuidas valida õiget tooni korrektor? «Alusta sellest, et teed kindlaks, mis on su näonaha murekohad. Kas näed kõige enam vaeva tumedate silmaalustega või valmistavad muret hoopis mõni tüütu vistrik või pigmendimuutus laiemal pinnal? Sellest tulenevalt saad valida ka sobiva tooniga korrektori,» selgitab Kairi.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99