Video: Mari Luud
Ilu ja mood
28. veebruar 2020, 15:52

VIDEO | Tallinn Dollsi juht Mari Martin: värvid on moes!

„Esiteks, värvid on moes. Suve poole lähme päris palju heledamaks ja kirkamaks,“ tutvustab Tallinn Dollsi juht Mari Martin uut kevadsuvist kollektsiooni. „Kuigi ega me selliseid päris klassikalised ei ole. Me ei trotsi värve ka talvel.“

Mari Martin tutvustab Tallinn Dollsi värviküllust: „Meil on siin mõlemas gammas, nii pastellikarva – sellised puuderroosad, lillad, täitsa heledad ja klassikalisem hall – kui ka erksaid toone nagu erkroosat, erkkollast, tugevat lillat. Värve on palju.“

„Sellel hooajal on meil päris palju tüllkomplekte,“ tutvustab Martin uudistooteid. Neid saab omavahel kombineerida – näiteks maksiseelik ja lühikeste varrukatega pluus, midiseelik ja pikkade varrukatega pluus või hoopis miniseelik ja kolmveerandvarrukatega pluus.

„Sobiva riietuse leiab nii pidulikuks sündmuseks, lõpetajatele, kui ka niisama peole minemiseks. Neid saab kihvtilt kombineerida pluusidega, siis oleks mõnes mõttes kleidiefekt, aga samas hästi mõnus, kui saaks eraldi ka kanda. Miks mitte teinekord kanda tüllseelikut koos t-särgiga,“ toob ta näiteid.

Ühte uudset uue hooaja lõiget ta aga välja tuua ei oska, sest nende majast tuleb igal nädalal umbes kümme erinevat lõiget. Palju uusi lõikeid on ka sel hooajal.

Mida sobiks kanda aga eri vanuses inimestel? „Eks ikka esmajoones seda, mis meeldib. Ent suure tõenäosusega vanematel inimestel muutuvad riiete pikkused, päris miniseelikut kantakse vähem,“ selgitab ta. „Aga näiteks sedasama pluusi saab kanda ja komplekteerida kas midi- või maksiseelikuga. Seda nüüd küll vanus ei dikteeri,“ toob ta näite, osutades tüllist varrukatega pluusile ja tüllseelikule.

„Samamoodi varrukapikkused ei ole üldse vanusega seotud, aga see on tundlik teema, kui lühikesed on varrukad. Kolmveerandvarrukatega kleite ja kombinatsioone on meil ohtralt. Natukene võib olla paistab läbi, aga samas üht koma teist varjab ka,“ toob ta näite uude kollektsiooni kuuluvast tüllvarrukatega pluusist.

„Pidulikest maksikleitidest meile endile meeldib selline eriline, mille kohta mõned ütlevad, et hommikumantlikleit,“ sõnab ta, osutades pikale lillale kleidile. „Luksuslikust taftist ja hõlmiklõikega. Peaks sobima päris paljudele inimestele nii lõike kui ka materjali poolest. Seda päris pidulikku kleiti on mitmes toonis, puudri- ja erkroosat, lillat ja rohelist.“

Kes on Tallinn Dollsi tegemistega rohkem kursis, see teab, et paljud nende tooted on ettetellimisel. See on üks osa nende keskkonnasõbraliku tootmise kontseptsioonist.

„Kuna me teeme hästi palju uusi disaine ja lõikeid, siis me alati enne testime neid. See tähendab, et me pakume võimalust anda tellimus sisse enne tootmist. Me ei tekita üleliigseid tooteid, millele puhul me ei ole kindlad, kas neile tekib publikut. Kliendid teavad, et need tooted tehakse spetsiaalselt neile. Selle alusel me otsustame, milliseid tooteid me teeme ka stuudiosse,“ selgitab ta, et poodi jõuavad juba sellised tooted, mis on nii-öelda filtrist läbi käinud. „Ettetellimises on palju suurem valik, sest inimene saab kaasa rääkida, mis meie poodi jõuab, mis saavad uuteks hittideks, kust tekivad uued trendid ja loomulikult saavad ettetelijad ka päris magusa soodustuse,“ sõnab ta lõpetuseks.

Osale Naistelehe Instagramis ka Tallinn Dollsi loosimängus ja võid võita kolm kinkekaarti 50 euro väärtuses.

Võida kolm 50 euro suurust kinkekaarti Naistelehe Instagramis! Foto: Mari Luud