24. veebruaril oma sünnipäeva tähistanud Signe Kivi manitses kaasat peol korralikult käituma
Inimesed
27. veebruar 2020, 13:08

"Eesti Vabariik 102" meeleolukas sünnipäevapidu Viljandis

ÕL VIDEO | Sünnipäeva tähistanud Signe Kivi manitses kaasat peol korralikult käituma (14)

Seekordne presidendi pidulik vastuvõtt toimus Viljandis. Kersti Kaljulaid keskendus oma kõnes põhiliselt Eesti sisepoliitikale ja seda tulises kriitikavõtmes. President võttis appi Tammsaare „Tõe ja õiguse“ Andrese ja Pearu prototüübid, sest nende tüpaaže ja kaklusi näeb igapäevaselt ka Toompeal.

Peomelus püüdsime kinni ka Kalju ja Signe Kivi. Viimase jaoks on 24. veebruar justkui topeltpidupäev, sest särtsakas punapea tähistab vabariigi aastapäevaga samal päeval ka oma sünnipäeva. Signe käib kaasas ka rahvusvaheliste trendidega ehk taaskasutusega. Naisel oli seljas eksootiline kostüüm, mis oli tal üll presidendi vastuvõtul ka kuus aastat tagasi. "Olen endiselt samas mõõdus ja kostüüm mahtus kenasti selga," rõõmustas Signe.   

Presidendi vastuõvtt 2020, EV 102 - Signe Kivi oli peol sama kleidiga juba mitmendat korda. Signe Kivi; Kalju Kivi Foto: Erlend Štaub

"Kalju, palun ära hakka lollitama," olid Signe esimesed manitsussõnad, kui läks Õhtulehe intervjuuks.

Uurisime Kaljult, millist eksootilist linnukest Signe talle meenutab. "Ikka minu isiklkku linnukest kuldses puuris kõrgel mäel," tuli kiire vastus. "Samas tahaksin protesteerida, miks minu välimuse ja riietuse kohta moepolitsei midagi ei küsi? Minu frakk on viisteist aastat vana ja mahub ka endiselt kenasti selga. Fraki sain Kaubamajast, aga püksid Paavli kaltsukast." 

"Kalju, kõike ei tohi ikka ka ära rääkida," pahandas Signe. Ja kui jutt läks Kalju aluspükste teemale, lõpetas Signe intervjuu konkreetsete keelavate märkidega ja jätkas sujuvalt moekunsti teemadel. "Kas te üldse teadsite, et Kalju on lõpetanud 1980. aastal ERKI (Eesti Riiklik Kunstiinstituut) moekunsti eriala? Ja sestap võib ta vabalt kritiseerida tänaseid kostüüme. Kalju, kas pole tõsi? Sa oled ju märganud ka palju teisigi naisi, peale minu!"

Vaata meeleolukat videot!

24. veebruaril oma sünnipäeva tähistanud Signe Kivi manitses kaasat peol korralikult käituma Foto: Rauno Vahtre