Toomas ja Tarmo UrbFoto: Kuvatõmmis/err.ee
Tele
18. veebruar 2020, 20:10

Ravitseja Tarmo Urb: minu juures on käinud päris huvitavat rahvast, kelle juurde muidu ei pääseks (14)

Kolmapäeval on Jaan Krossi 100. sünnipäev, mille tähistamiseks korraldatakse Estonias pidulik kontsert, kus esinevad ka Toomas ja Tarmo Urb, kes muidu Ameerikas elavad. „See oli pakkumine, millest ei saanud ära ütelda. Mulle kirjutas Tõnu Kaljuste, kelle suur fänn ma olen ja kellega alati hea meelega koos muusikat teeme. Teadsime Jaan Krossi isiklikult ja austasime teda väga,“ ütleb Tarmo „Ringvaates“.

„Olen teda hinnanud enamasti tema loomingu kaudu. Siin on pikalt olnud diskussioon, et „Keisri hullust“ võiks olla kinoversioon. Selle filmi võiks siiski ära teha, aga arvan, et meil võtab päris pikalt aega, et tema loomingust aru saada, sest ta oli päris keeruline vend,“ sõnab Toomas.

Tarmo ja Toomas suhtlevad Ameerikas tihedalt ka indiaanlastega. „Nad on meid aktsepteerinud ja adopteerinud ning käime nende juures koduski. Põlvkonnad vahetuvad ka seal, inimesed muutuvad vanemaks ja lahkuvad meie seast, aga traditsioon kestab,“ räägib Toomas.

„Saatuseratas keerleb nii vahvalt – mingil hetkel tahad ise kellegi poolt märgatud saada ja järgmisel hetkel juhtub nii, et inimesed hakkavad sind üles otsima. Eriti ravitsejana on minu juures käinud päris huvitavat rahvast, kelle juurde muidu ei pääseks,“ ütleb Tarmo.