Beyonce Foto: AFP/Scanpix
Kultuur
10. veebruar 2020, 12:46

7 dokumentaali, mis avavad tipplauljate elu ootamatust küljest

Taylor Swift sai hiljuti oma dokumentaali: Netflixi film „Taylor Swift: Miss Americana“ pakub enneolematut võimalust heita pilk popikooni maailma – karjäärile, isiklikule elule ja kõigele muule. Film on äärmiselt emotsionaalne ning on väärt vaatamine ka neile, kes ei ole Swifti suurimad fännid. Ent peale selle filmi on muusikutest tehtud terve hulk dokumentaale, mis väärivad vaatamist.

1. „Madonna: Truth or Dare“

Popmuusikas teerajajaks olnud Madonna on tõeline elav legend. Dokumentaal on filmitud ajal, kui ta oli Blond Ambition tuuril ja käis kohtamas Warren Beattyga. „Madonna: Truth or Dare“ on terav ja humoorikas pilguheit „Material Girli“ materiaalsesse maailma.

 

2. „Britney Spears: For the Record“

See oli esimene suur intervjuu, mille popstaar andis pärast 2007. aastal kokkuvarisemist – ja see oli paljastav! Sellal 26aastane laulja käsitles kõiki küsimusi, millele fännid toona vastust tahtsid, kaasa arvatud see, miks ta pea kiilaks ajas. Filmi lõppedes tekib empaatia lauljanna suhtes ja mõistmine, miks Chris Crocker kõigile karjus: „Jätke Britney rahule!“.

 

3. „Katy Perry: Part of Me“

Perry kommivärviline „Teenage Dreami“ ajastu lõppes selle kontsertfilmiga, mis avab tema maailma, andes aimu juurtest, artistielust ja lahutusest esimesest abikaasast Russell Brandist.

 

4. „Lady Gaga: Five Foot Two“

Gaga tegeleb oma muusikaga, "vaenuga" Madonnaga ja võitleb fibromüalgiaga – seda kõike saab näha Netflixi dokumentaalis.

 

5. „Beyonce: Homecoming“

Tegemist on küll rohkem kontsertfilmiga kui täisväärtusliku dokumentaaliga, kuid annab sellegi poolest võimaluse heita pilk Beyonce'i maailma.

 

6. „Demi Lovato: Simply Complicated“

Sellest nimekirjast kindlasti kõige toorem film, mis aga avab fännidele tema võitluse sõltuvusega. Dokumentaal filmiti ja avaldati enne Lovato üledoosi 2018. aasta juulis.

 

7. „Amy Winehouse: Amy“

See liigutav film pakub arhiveeritud kaadreid hilisest Winehouse’ist ja intervjuusid tema lähedastega, kes maalivad varalahkunud legendist kauni portree.