Rahvastikuminister Riina Solman.Foto: Robin Roots
Eesti uudised
6. veebruar 2020, 08:25

Riina Solman: vanemahüvitist pool aastat kauem makstes sünniks paljudes peredes mitu last järjest (20)

Rahvastikuminister Riina Solman rääkis Maalehele antud intervjuus, et vanemahüvitise maksmist tuleks täiendada nii, et oleks hõlpsam saada mitu last järjest.

Rahvastikuministri arvates pole just otseselt raha see, mis naisi sünnitama paneb, vaid hoopis turvatunne ehk kui naisel läheb igas valdkonnas hästi, siis tahaksid väga paljud neist saada mitu last järjest.

„Praegu makstakse vanemahüvitist 1,5 aastat järjest, minugipoolest võiks seda maksta pool aastat kauem,“ lausu Solman, ent tõdes, et konkreetset kava selle kohta siiski töös pole. Teise järjestikkuse lapse puhul jääb vanemahüvitise suurus praegusel hetkel paika 2,5 aastaks, aga kõigil, kes sooviksid, ei õnnestu selle ajavahemiku sees järgmist last saada – rahvastikuministri sõnul on korduvalt palutud, et seda ajavahemikku tuleks pikendada kolmele aastale.

Solman kinnitab, et olemasolevat stabiilset ja turvalist süsteemi ei tohi ära lõhkuda – Eesti vanemahüvitis on leidnud üleilmset tunnustust, see on töötanud ja seda tuleb ainult täiustada.

Refereeritud artikli täistekst Maalehes.