Billie Eilish pälvis 62. Grammyde jagamisel viis auhinda. Foto: AFP/Scanpix
Inimesed
27. jaanuar 2020, 09:34

18aastane Billie Eilish sai Grammydel hakkama seninägematu triumfiga (10)

Billie Eilish tegi Grammyde jagamisel ajalugu, võites kõigi aegade noorima sooloartistina aasta albumi auhinna ning pälvides veel kolm tähtsamat Grammyt: aasta salvestise, aasta laulu ja parima uue artisti auhinna. Ühtlasi viis 18aastane lauljatar koju parima popvokaalalbumi Grammy.

Seni kuulus kõigi aegade noorima aasta albumi Grammy võitnud sooloartisti tiitel Taylor Swiftile, kes oli olnud 20aastane, kui tema plaat "Fear" selle kõrge tunnustuse pälvis. Billie aga alles 18. Aasta albumi Grammyt võites paistis Eilish siiralt vapustatud olevat. "Kas ma tohin ainult öelda, et minu meelest väärib seda auhinda Ariana [Grande]?" ütles Billie laval.

Eilish püstitas Los Angeleses peetud galal veel ühe vägeva rekordi: temast sai esimene naisartist, kes on pälvinud ühel ja samal aastal aasta salvestise, aasta albumi, aasta laulu ja parima uue artisti Grammy. Seni on sellega hakkama saanud üksainus laulja: Christopher Cross aastal 1981. 

Billie Eilish koos oma venna Finneas O'Connelliga. Foto: AP/Scanpix

Viis Grammyt pälvis ka Billie Eilishi vend ja loomepartner Finneas O'Connell: parim heliinseneritöö mitteklassikalisel albumil, aasta produtsent (mitteklassikaline), aasta laul, aasta album ja aasta salvestis. 

Billie Eilish oli suundunud Grammyde tseremooniale kuue nominatsiooniga nagu ka Lil Nas X. Enim nominatsioone pälvis Lizzo - kaheksa - ning tema viis koju kolm auhinda.