Foto: Daisy Lappard / Ajakirjade kirjastus
Ilu ja mood
14. veebruar 2021, 13:00

Artikkel on ilmunud Naistelehes 15.02.2017

VÕRRATUD HUULED! Sammu sõbrapäeva mahlaka musisuuga!

Lase oma naiselikkus võidutsema ja meigi huuled kutsuvalt punaseks – komplimente hakkab sadama aknast ja uksest.

Huuled on näo kõige sensuaalsem piirkond, sestap tasub sõbrapäeval kallimaga välja minnes just neid rõhutada. Kaaslase tähelepanu on garanteeritud ja tunned end ka ise kordi naiselikumana. Julge punasuu võid aga maalida ka siis, kui tunned end väsinu ja kahvatuna. Kirkad huuled toovad näole särtsu ja viivad tähelepanu väsinud silmadelt.

Pea meeles, et tume värv on visuaalselt vähendava toimega, seega tasub värvima asudes rakendada paari kavalat nippi, mille abil oma pisut kitsas huulepind märksa lopsakamaks muuta. Kasutasime selleks kolme tooni.

Tee lopsakad huuled nii:

  1. Kata huulekontuur kergelt jumestuskreemi ja puudriga, et tagada puhas lõuend huule piirjoone täitmiseks.

  2. Haara kõige tumedam huulepliiats ja raami ära huule välisnurgad ning kontuurjoon. Hajuta toodet ka pisut sissepoole. Jälgi hoolega, et joonistaksid mõlemad huulepooled võimalikult sarnased ja ühesuurused. Ära pelga huuli millimeetri võrra suuremaks joonistada, nii lood täidlasema üldmulje.

  3. Haara mõne tooni võrra heledam huulepliiats ja kata sellega kogu ülejäänud huulepind. Pea silmas, et hajutad kahe tooni ristumiskoha pehmeks ja sujuvaks.

  4. Kanna mõlema huule keskele mahlakat säravpunast värvi, mis lisab huultele liikuvust.

Üldmeik olgu tagasihoidlik

Kuna punaseks värvitud suu on väga intensiivne ja paneb ennast kahtlemata maksma, tasub ülejäänud jumestus hoida pigem tagasihoidlik ja järgida põhimõtet «vähem on rohkem». Muidu võivad erinevad aktsendid üksteisega liialt võistlema hakata ja ülepakutult mõjuda.

Meigipõhi

  • Kanna jumestuskreem nahale õhukese kihina ja jälgi, et toon hajuks kaelatooniga sujuvalt üheks. Kui vaja, neutraliseeri peitekreemiga silmaalused.

  • Puuderda kergelt näo keskosa. Ära puudriga hoogu mine, eesmärk on luua kumav meigipõhi, mis näeks välja, justkui sul polekski meiki.

  • Kuna kärtsud huuled võivad näolt värvi röövida, kasuta kindlasti ka põsepuna. Kanna see põse kõrgeimale kohale, kuhu tekib ka loomulik punetus, ning hajuta kergelt näo väliskülje poole.

Silmad

  • Kasuta silmadel kreemjat beežika alatooniga ja kergelt kumavat lauvärvi. Hajuta seda ka alumisele ripsmepiirile. Nii jääb üldmulje loomulik, ent silmi plaksutades püüab kreemvärv kenasti valgust.

  • Kasuta sügavmusta ripsmetušši ja jälgi, et katad sellega ühtlaselt ka ripsmejuured. Käi ripsmed puhta harjaga üle, et vältida paksu ja krobelist tulemust.

Kulmud

  • Täida kulmud kergelt pruuni kulmupuudriga, järgides loomulikku kulmujoont. Väldi kunstlikult joonistatud kulme.

  • Kui kulmud on juba loomu poolest täidlased, fikseeri need kergelt kulmugeeliga.

Viimistlus

  • Ära unusta ka meiki kogu päevaks fikseerida. Eelista kuma andvat toodet, mis püüab õrnalt valgust ja loob näole noorusliku mulje. Kasuta selleks kas spetsiaalset meigikinnitit või proovi hoopis kerget niisutavat pihust, mis olemise hetkega värskeks muudab.