Kaunid loomulikud lokidFoto: PantherMedia/Scanpix
Ilu ja mood
24. jaanuar 2020, 11:30

Lugu on ilmunud Naistelehes 08.11.2017

Kadestamisväärsed kiharad – too oma loomulikud lokid esile

Lokkis juustega inimesed on kindlasti vähemalt korra oma elus kuulnud lauset «Oi, kuidas ma tahaksin endale ka nii ilusaid juukseid!». Et sellised kadestamisväärsed kiharad endale saada, tuleb teada, kuidas nende eest hoolitseda.

Lokkis juuste hooldusnipid

Leia juuksur, kellel on lokkis kiharate lõikamise kogemus ja tunneks nende eripära. Krussis juuksed hoiavad hoopis teistmoodi kui sirged. Juba pikkuse vahe kuivade ja märgade kiharate vahel on muljet avaldav.

- Lokkis juuksed on üks õrnemaid juuksetüüpe, seega tuleks neid kammida hellalt. Hari on nende suurim vaenlane, sest muudab juuksed kahuseks ja lõhub neid. Pusad tuleks lahti kammida laiade piidega kammiga. Alusta kammimist alati alt, nii võid olla kindel, et ei teki pusasid ja toiming ei lõhu juukseid.

- Ära unusta kasutada spetsiaalselt lokkis juustele mõeldud vahendeid, mis toovad esile kiharate tekstuuri ja niisutavad neid.

- Igapäevane duši all käimine võib küll kuuluda sinu rutiini, kuid juukseid nii tihti pesta ei tohiks. Pese lokkis juukseid umbes kaks korda nädalas. Šampooni liiga tihe kasutamine viib kiharatest välja loomuliku niiskuse ja lokid muutuvad kuivaks ning hapraks.

- Pärast pesu kuivata pea froteerätiku asemelt pehme vana T-särgiga, et vältida kahusust ja pusasid. T-särgi pehmus muudab juuksed siledamaks. Patsuta neist suurem vesi välja, ära hõõru neid tugevalt.

- Et lokid ka magamise ajal kaunid püsiksid, tuleks  puuvillane padjapüür vahetada siidist padjapüüri vastu. Puuvill imab endasse liigse niiskuse ja muudab juuksed kahuseks. Samuti lõhub nende struktuuri see, kui keerad öösel küljelt küljele. Mida siledam on padjapüüri materjal, seda siidisemad on lokid. Samuti võid kiharad ööseks lõdvalt pealaele krunni seada, see kaitseb lokke kuju kaotamise eest ja annab neile kohevust.

- Värskenda lokke tangidega. Kui mõni juuksesalk on oma kauni kuju kaotanud, keera need lokitangidega uuesti õigesse vormi. Nii saad oma soengut vähese vaevaga uuendada.

- Tuhmi ja kuiva olekuga kergeid juukseid ei tohiks hooldusvahenditega raskeks muuta. Kanna sõrmedega juusteotstesse mündisuurune kogus juukseõli või lokikreemi, tupsuta pähe. See niisutab kiharaid ja lisab vetruvust.

- Sega omavahel hooldusvahendeid, et meelepärane tulemus saavutada. Näiteks klapita kokku juukseid siluv seerum ja vaht, nii saavad lokid siledad ja hoiavad ka kuju, ilma et tükki läheksid.

- Kasuta juuste kuivatamiseks difuuserit (fööni laia piidega osa). See aitab vähendada juuste kahusust, mis tekib lokkis juustel, kui lasta neil õhu käes kuivada. Samuti vormib see lokke ja annab neile kauni kuju. Pärast pesemist vääna kiharatest liigne niiskus, lisa lokke esile toovat vahendit, vormi neid pisut sõrmedega, pane juuksed difuuserile ja kuivata alt üles. Tee seda seni, kuni oled tulemusega rahul ja juuksed on kuivad.

 

Tee ise niisutav mask:

1 muna

2 sl majoneesi

1 sl oliiviõli

1 sl mett

Sega komponendid hoolikalt omavahel. Kanna mask ühtlaselt niisketesse juustesse. Kata pea vannimütsi või rätikuga ja lase maskil 30 minutit mõjuda. Pese juuksed šampooni ja palsamiga. Parima tulemuse saamiseks kasuta maski kord nädalas. Pikkade kiharate puhul lisa komponente topelt.

Kuidas endale lokke saada? 

  • Lõika juuksed lühikeseks ja lase loomulikult kuivada. Enamikul meist kaarduvad juuksed kergelt, kuid kiharate raskus vajutab need sirgeks.

  • Keera juuksed üleöö krunni või maga patsidega. Enne magaminekut kanna juustesse veidi soenguvahtu.

  • Rullita ja tangita vaid pealmisi juuksesalke ning kinnita lakiga. Nii ei vaju need nii kiiresti välja ja saad endale lendlevad lokid.