Iluarsenaal. Foto on illustratiivne.Foto: PantherMedia/Scanpix
Ilu ja mood
21. jaanuar 2020, 13:05

Artikkel on ilmunud 11.01.2017 Naistelehes

6 kindlat abimeest meigikotis: need aitavad sul ennast muuta veelgi kaunimaks!

Jumestuskreem, ripsmetušš ja lemmikhuulepulk on sinu meigiarsenalis nagunii esindatud. Heal juhul on seal ka põsepuna ja kulmupliiats, enamikul see nende toodetega ka piirdub. Mis aga võiks meigikotis peale põhitoodete veel leiduda?

Ripsmekoolutaja

Paraku on ainult käputäis naisi õnnistatud loomulikult kaardus ripsmetega. Kel aga nii palju vedanud pole, võiksid oma meigikotti hankida ühe töökindla ripsmekoolutaja, mis suudab vaid paari vajutusega silmad avada, toob ripsmed esile ja aitab neil ka kordi pikemad paista.

Nipp: Kasuta koolutajat enne ripsmete värvimist. Võiksid koolutada kolmest kohast: täpselt juure lähedalt, keskelt ja otste ligidalt, nii lood ilusa sujuva kaare. Jälgi, et sa ei vajutaks koolutajaga ripsmetesse liiga järske rante.

Valgustpeegeldav särapuuder

Tuhmile ja kuivana näivale nahale saab elu sisse puhuda särapuudriga. Tootes sisalduvad valgustpeegeldavad osakesed annavad näole kohe õrna ja noorusliku sära. Kandes seda kõrgele põsesarnale, lauba keskosale, ninajuurele ja kulmuluule, tood nahale loomuliku helenduse ning seeläbi märksa värskema jume.

Nipp: Kanna särapuudrit pisut ka huule ülemisele kaarele ja alahuule keskosale, suurendades sellega näiliselt suud. Samuti võid seda kanda silma sisenurka, nii lööd pilgu kohe võluvalt erksaks.

Valge silmapliiats

See imetoode võiks leiduda iga kontoritöötaja meigikotis. Pikalt arvuti taga töötamine võrdub punetavate ja väsinud silmadega. Selleks et pärast tööpäeva pilk ruttu värskeks muuta, kanna silma veejoonele valget pliiatsit, mis peidab punetuse hetkega ja muudab silmad suuremaks.

Nipp: Hajuta pliiatsit ka otse kulmujoone alla, nii on kulm pisut tõstetud ja palju konkreetsem.

Silmameigi aluskreem

See on profijumestajate salarelv. Kui oled pidevalt hädas, et hommikul tehtud silmajumestus ei pea lõunanigi vastu, tasub endale muretseda just see toode. Primer ehk aluskreem tagab ühtlase põhja, millele kinnituvad ja hajuvad lauvärvid märksa paremini kui puhtale laule. Värvid püsivad terve päeva oma kohal, säilides värskena.

Nipp: Kui plaanid luua klassikalist suitsusilma, kanna toodet ka alumisele laule, et sealgi lauvärvi liikumist vältida.

Tooniv kulmugeel

Kulmugeel, mis sisaldab värvi, on hea ja kiire võimalus kulmude rõhutamiseks. Samuti on geelil keskmise tugevusega hoidvus, mis aitab kulmukarvakesed täpselt õigesse suunda fikseerida ja need püsivad kuni õhtuni oma kohal.

Nipp: Kanna geel kulmudele enne nende pliiatsiga täitmist ehk joonistamist. Suunates geeliga kulmukarva pisut ülespoole, näed täpselt, mis kohad on vaja pliiatsiga üle toonida. Nii toimides väldid kulmude liigset rõhutamist.

Naturaalsete lauvärvide komplekt

Lauvärve pole vaja karpide kaupa kokku osta. Suure tõenäosusega ei leiagi kõik need uued, moodsad ja erksad toonid kunagi kasutust. Varu endale hoopis üks tore neljane tagasihoidlikumat karva palett, millega saad teha nii päevase silmameigi kui ka luua pidusema variandi.

Nipp: Selleks et saada värvist kätte sügavam ja intensiivsem toon, niisuta pintslit enne kergelt veega ja tupsuta see alles siis värvi sisse.