Pilt on loole illustreeriv.Foto: Jörgen Norkroos
Lugejakiri
20. jaanuar 2020, 11:12

Lugejakiri: pähklite vahel vingerdasid ringi valged ussikesed (4)

„Sain jõuludeks sugulaste käes paki, kus oli natuke ka söödavat kraami. Segu mandlitest ja India pähklitest oli minu jaoks päris kutsuv, kuni aastani 2020,“ kirjutab Sille.

„Jõuluks saadud pakini jõudsin jaanuari keskel, kus tahtsin pähklid avada ja külalistele pakkuda. Hea, et neid enne tähelepanelikumalt silmitsema jäin. Minu pähklite vahel vingerdasid ringi pisikesed ussikesed,“ kirjeldab naine.

„Pakk lendas käest ja kiljatasin. Terve pere oli korraga köögis. Uurisime koos seda pakki, kus ma kahte ebameeldivat valget tegelast märkasin. Tundub, et tegu oli koiliblikate vastsetega, sest ühes nurgas oli ka selline hägune kest,“ lisab Sille.

Naise sõnul need pähklid tema suhu ja külaliste ette lauale ei jõudnud, vaid lendasid prügikasti.

„Aga mind hakkas huvitama, kas ka kingituse puhul oleksin saanud poodi pöörduda ja toote tagastada? Kui kinkijal tšekki pole, siis pole vist ikkagi midagi teha. Aga samas on olukord ikkagi kummaline, sest ka praegu müüakse jõuludest jäänud pähklid poodides müügil. Ma usun, et minu pähklid polnud ainsad, mis oli erilise lisandiga. Loodan, et keegi ettevaatamatusest mõnda pähkli koos ussikesega nahka ei pista,“ loodab Sille.

Kallis lugeja, kas ka sina oled ostetud toidust leidnud midagi, mis sinna kuuluma ei peaks?