Erika Kolbakov etiketiõpetaja Erika KolbakovFoto: Stanislav Moshkov
Inimesed
24. jaanuar 2020, 15:30

Nüüdisaegne daam. Milline ta on?

Tossud hakkavad kontsakingade ees taanduma ja moejoon toetab üha enam figuuri. See tähendab omakorda naiselikkuse ja daamilikkuse muutumist aina aktuaalsemaks, sõnastab etiketiõpetaja Erika Kolbakov praeguse trendi.

Tossud hakkavad kontsakingade ees taanduma ja moejoon toetab üha enam figuuri. See tähendab omakorda naiselikkuse ja daamilikkuse muutumist aina aktuaalsemaks, sõnastab etiketiõpetaja Erika Kolbakov praeguse trendi.

Erika (50) sattus etiketimaailma asjade loomuliku käiguna. See juhtus enam kui kakskümmend aastat tagasi, kui naine töötas Pärnus Ammende villas. Toona polnud just palju paiku, kus eriti esinduslikke üritusi ja pidusid korraldada, kuid villa oli üks neist. Kuna elitaarsete ettevõtmiste läbiviimine eeldas spetsiifilisi teadmisi, tehti töötajatele hulgaliselt koolitusi.«Minu põhitööks kujunes ürituste läbiviimine,» tähendab Erika, kuid peagi hakati teda ennast etiketiloengutega esinema kutsuma. Nüüdseks on hobist välja kasvanud päris töö, sest väikese lapse kõrvalt õhtuti ja puhkepäeviti ürituste korraldamine ei tulnud enam kõne alla. Teadmiste professionaalseks täiendamiseks otsis ta Londonis üles vastavad erialakursused Minding Manners Internationalis ja Emma Dupont School of Etiquette’is. Mõistagi lõi ta pärast seda etiketisalongi Eestiski, kuid Londonis ennast täiendamas käib ta praegugi mitu korda aastas.

Korraga tekib paanikaKuna naiselikkuse väljendamine teeb maailmas taas võidukäiku, on Erika parim vastaja küsimusele, miks ikkagi on nii, et mõnest piigast sirgub noor suurepäraste maneeridega daam ja teisest saab matsiplika. Miks saab mõnest õitsvast naisest aastatega vanamutt ja teisest väärikas proua?«Põhjuseid võib olla erinevaid,» nendib Erika. «Kindlasti mõjutavad kujunemist geenid ja elukeskkond ning mida seal «normaalseks» peetakse. Mõnel puhul peetakse piisavaks, kui kanda päev läbi dresse ja lükata hommikul käega korraks läbi juuste.»Etiketiõpetaja sõnul tekib naistel vanemaks saades tihti paanika. Äsja ette löönud number on ju päris suur, aga kuidas tahaks veel noor olla! Uksele koputab keskeakriis.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99