Tiina ParkFoto: Erki Pärnaku
Inimesed
15. jaanuar 2020, 16:00

Tiina Pargi tele-elu: äkki tundsin keset intervjuud, et keegi taob mind jalaga tagumikku (4)

"Minu suhted Eesti televisiooniga on olnud nagu tõeline Eesti abielu," räägib pikaaegne teleajakirjanik, telerežissöör ja produtsent Tiina Park sarjas "Minu ETV" .

"Alguses on suur armastus, kooselu, siis arusaamatused, lahkuminek. Siis tuleb armastus tagasi – armastus tuleb alati tagasi. Siis minnakse uuesti lahku. Siis tulevad jälle mingid teised huvid," räägib Tiina Park, kes pärast pikki aastaid on taas ennast sidunud teletööga, tuues vaatajate ette sarja "Reisile minuga". 

Üle 50 aasta teletööd teinud Tiina Park meenutas üht naljakamat episoodi karjääris, mis juhtus 1988. aastal. "Raissa Gorbatšovale meeldis väga mood, ta oli lausa moehull. Tema lemmikkunstnik oli Yves Saint Laurent. Loomulikult tema jaoks ei olnud probleem kutsuda Yves Saint Laurent Moskvasse näitusega esinema," rääkis Park, kes oli sellest kuulnud läbi salajaste allikate. "Otsemaid olin ma Moskvas kultuuriministeeriumis sellepärast, et saada intervjuu jaoks kõige tähtsam paber – "juurdepääs välismaalasele." 

2. detsembril läks Eesti teleajakirjanik, paber pihus, näituse avamisele. "Ümber näitusesaali oli kaks rida ratsamiilitsaid, et need inimesed, kellel seda paberit ei olnud, ei pääseks sinna. Kultuuriministeeriumi esindaja ütles, et intervjuu tuleb teha venekeeles tõlkega. "Äkki tunnen keset intervjuud, et keegi taob mind jalaga tagumikku ja sisiseb salaja mulle kõrva sisse, et lõpetagu ma ära, kesktelevisioon tahab ka intervjuud teha."

Park ei lasknud end sellel häirida ja tegi intervjuu kuulsa moeloojaga lõpuni. "Yves Saint Laurentiga lõppes intervjuu ära, ta suudles mu kätt, soovis edu Eesti televisioonile ja hakkas ära minema. Kesktelevisiooni daam jooksis järele. Oma rõõmuks märkasin, kuidas Yves Saint Laurent ütles, et on väsinud ja intervjuusid rohkem ei anna."

Täispikka lugu vaata siin: