Foto: PantherMedia/Scanpix
Lugejakiri
15. jaanuar 2020, 10:46

Lugejakiri: enne poest lahkumist kontrolli tšekki! (9)

„Viimane kuu on töölt olnud rahulikum, mil otsustasin oma kuludele ja tuludele ka konkreetsemalt otsa vaadata. Ja sain väga ebameeldiva üllatuse osaliseks, kui asusin oma arveid ja poetšekke kodus kokku lööma,“ kurdab Elena.

„Minu üllatuseks olin ma korduvalt poodides petta saanud,“ tunnistab naine mõru maik suus.

„Ühest poest olin mandariinide pähe maksnud hoopis mingi martsipanimassi eest, mis oleks pidanud jääma alla euro, aga mina olin heldelt maksnud üle kuue euro. Ühes poes oli viinereid mulle topelt läbi löödud. Tean täpselt, sest tavapäraselt ma viinereid üldse ei osta. Toona võtsin aga ühe karbi, et koera millegi tavapäratuga premeerida. Rõivad, mis toidupoes – siltidelt meelde jäänud soodushind oli kassas ikka tulnud täishinnana,“ toob Elena näiteid.

Naise sõnul oli ta senini väga harvadel juhtudel arveid ja oste väga täpselt uurinud, sest oli usaldanud teenust, mida ta ostis.

„Nüüd olen nädala väga rangelt poodides käies tšekke uurinud. Ja jumal tänatud, sest kahes erinevas poes oleks nädalaga mult üle seitsme euro rohkem sissekasseeritud. See ei ole tegelikult normaalne. Poodides ei toimi loodud süsteemid, hinnad pole paigas. Inimesed ikka eksivad, aga nii järjepidevalt... kahtlane. Ma loodan, et ka teised ostjad pööravad oma ostudele ja maksmistele rohkem tähelepanu, sest ka väiksema arve puhul võib petta saada,“ hoiatab Elena.