Janek LutsFoto: Martin Ahven
Inimesed
14. jaanuar 2020, 14:13

Nördinud kuulaja: miks muudeti Vikerraadio hommikuprogrammi algusaega?

Aastakümneid on Vikerraadio otse-eeter sisse lülitatud hommikul kell 5.30, kuid alates jaanuarist lükati see poole tunni võrra edasi. Õhtulehele kirjutas „Vikerhommiku“ kuulaja, et on sellest muudatusest nördinud ja nii suure kuulatavusega kanal oleks pidanud sellest ka avalikult teavitama. 

„Vikerraadio üllatas ja mitte heas mõttes. Hommikuprogrammi sõnaline osa algab nüüd pärast kella kuueseid uudiseid. Aastakümneid algas hommik neil teatavasti kell 5.30 hümniga, pärast seda hakkas saatejuht kuulajaga suhtlema, luges ette ilmateate ning sai teada, kui öö jooksul midagi suurt juhtunud oli. Mind häirib, et suure kuulatavusega raadiojaam sellest muudatusest teada ei andnud,“ kirjutas möödunud nädalal pahane raadiokuulaja Õhtulehele.

Vikerraadio peatoimetaja Janek Luts sõnab lühidalt, et otse-eetri muudatus oli ajutine. „See on juba tagasi muudetud. Vikerraadio hommikuprogramm algas sellel nädalal 5.30,“ kinnitab ta.

Põhjus, miks vahepeal see muudatus sisse viidi, on peatoimetaja sõnul seotud katsetustega. „Tahtsin katsetada tegelikult teistmoodi. Pool tundi ei olnud inimest otse-eetris, vaid masin toimetas, aga me muutsime selle tagasi. Meil ei ole praegu head lahendust ja jääb praegu nii, nagu oli enne – 5.30 on otse-eetri algus.“