Foto: PantherMedia/Scanpix
Lugejakiri
14. jaanuar 2020, 10:52

Lugejakiri: kes peaks triikima mehe aluspesu? (15)

„Oleme mehega peaaegu kaks aastat koos elanud, millest peaaegu juba aasta abielus olnud. Jätkuvalt olen aga hädas oma ämmaga, kellega mehe pärast võitlust pean,“ kirjutab Elina.

Elina sõnul oli murepilvi märgata juba enne abiellumist.

„Enne minu juurde kolimist elas ta oma vanematega koos. Neil on suur maja ja ruumi laialt, mistõttu ei teinud ma sellest enda jaoks ka suuremat probleemi. Miks peaks samas linnas elades üürima eraldi korteri, kui vanemate juures saab raha koguda ja mõnusalt veel raha eest hoopis reisida. Aga minu juurde kolides märkasin, et mees veab mingeid kotikesi vanemate juurde. Nagu külla läksime, siis andis ta mingi kotikese enda emale. Ja nii korduvalt, kuni lõpuks küsisin, et milles asi,“ räägib Elina, et seda vastust poleks ta mehelt oodanud.

„Selgus, et mu mees viis oma musta aluspesu mu ämma juurde pesta ja triikida. Ma alguses ei uskunud seda, aga täiesti tõsimeeli see asi nii toimus. Ämm olla pojaga arutanud, et mina pesu ei triigi, aga õige mehe pesu peaks ikka korralikult triigitud ja volditud olema. Mulle meenus kohe ka kord, mil ämm oli mult koristamise ja pesu kohta uurinud, et millised harjumused mul on. Tõsi ta on, et ma pole aastaid triikrauda käes hoidnud. Ma ei triigi isegi enda pesu, miks ma peaks mehe aluspesu triikima hakkama?!“ ei suuda Elina endiselt ära imestada.

„Viia pesu oma emale, et too triigiks täiskasvanud lapsel pesu. Miks mees ise neid triikida ei võiks?! Ja miks seda mängu minu seljataga veel ajada... Mees ise väidab, et ema on juba harjunud ja nii lihtsam. Ta tegelikult ei näe selles mingit probleemi. Aga mind häirib see küll. Muidu mehine ja iseseisev, aga sellises asjas nagu memmekas. Vahepeal ta ärritab mind ise, kui rõhutab, kuidas ema tema jaoks kõike on valmis tegema. Ta ise väidab, et teeb küll nalja, aga ma pole sugugi kindel. Väikene asi, aga tekitab ebamugavust,“ on Elina nördinud.