Ricky GervaisFoto: Reuters/Scanpix
Inimesed
6. jaanuar 2020, 12:20

KULDGLOOBUSED: õhtujuht viskas nalja nii prints Andrew’ kui Epsteini üle (5)

Mõnigi tundis kergendust, kui Kuldgloobuste õhtujuht Ricky Gervais teatas, et konfereerib galat viimast korda. Nagu ikka, viskas briti koomik nalja vägagi riskantsetel teemadel.

Viiendat korda Kuldgloobuste jagamist juhtinud Gervais kuulutas oma avamonoloogis, et saabus galale limusiiniga, "mille numbrimärk oli Felicity Huffmani tehtud" - see oli nüke "Meeleheitel koduperenaiste" näitlejanna pihta, kes kandis hiljuti vanglakaristust, kuna oli oma vanema tütre ülikooliõpingute kindlustamiseks pistist andnud. 

Briti koomik irvitas ka Martin Scorsese üle, kes oli võrrelnud Marveli superkangelaste filme lõbustuspargiga. "Olen nõus. Aga seda ma küll ei tea, mida Scorsese lõbustuspargis tegema peaks. Ta ju ei ulatu atraktsioonideni. Ta on tibatilluke."

Scorsese filmi "Iirlane" ja Tarantino menukit "Ükskord Hollywoodis" kritiseeris Gervais pikkuse poolest ning leidis ka mahti susata viimase peaosatäitja Leonardo DiCaprio pihta, kelle uusim sõbratar on temast 23 aastat noorem. "Leonardo DiCaprio käis esilinastusel ja filmi lõpuks oli tema kaaslanna tema kohta liiga vana. Isegi prints Andrew üles: "No kuule - sa oled ju ligi 50aastane, poja."

Mõistagi ei jätnud Gervais pilkamata läbikukkunud muusikafilmi "Kassid". "Aga Dame Judi Dench kaitses filmi. Ta ütles, et on sündinud seda rolli mängima. Sest talle meeldib ju üle kõige käpuli vaibale laskuda, jalga tõsta ja omaenda **** lakkuda." Ebatsensuursuse peale kõlas gala otseülekandes tsensoripiiks. Kaamerad näitasid Gwyneth Paltrow' šokeeritud näoilmet.

Gervais mainis ka oma Netflixi seriaali "Afterlife". "See räägib mehest, kes tahab end tappa ... Ettevaatust, spoiler, teine hooaeg on tulekul, nii et ta ei tapnud end ... täpselt nagu Jeffrey Epstein," viitas Gervais kuuldustele, et pedofiilmiljardär Jeffrey Epsteini augustikuine enesetapp vangikongis oli lavastatud ning Epstein tehti salamisi vagaseks. Kui publik selle märkuse peale ahhetas, nähvas Gervais: "Olge vait. Ma tean, et ta on teie sõber, aga mul on ükskõik."