Michelle WilliamsFoto: Reuters/Scanpix
Film
6. jaanuar 2020, 09:20

KULDGLOOBUSED: kes neelas rõõmu-, kes alanduspisaraid?

Täna öösel jagati Los Angeleses 77. korda Kuldgloobusi. Nimekas filmiväljaanne Variety analüüsib, kelle võit oli oodatud, kelle ootamatu.

Õhtu esimene üllatus tuli Variety teatel juba esimese auhinnaga - telekategooria parima muusikali/komöödia meesnäitleja auhinna pälvis Ramy Youssef oma sarjaga "Ramy". Võitu oli ennustatud Michael Douglasele ("Kominsky meetod") Naisnäitlejate arvestuses võitis Phoebe Waller-Bridge ("Fleabag"), nagu arvatudki. Tema sai ka parima komöödiasarja Kuldgloobuse. 

Loogiline oli ka Michelle Williamsi võit lühisarja/telefilmi kategoorias "Fosse/Verdoni" eest ning see, et paljukiidetud "Tšornobõl" pälvis parima lühisarja/telefilmi auhinna, märgib Variety.

Kaheksakordne Kuldgloobuse laureaat Tom Hanks, kes sai Cecil B. DeMille'i nimelise elutööauhinna, võitles liigutuspisaratega, kuid ajas selle nohu süüks. "Mees, keda on õnnistatud perega, kes niimoodi esireas istub - naisega, kes on igatpidi fantastiline, kes on õpetanud mulle, mis on armastus. Viie lapsega, kes on oma vanamehest vapramad ja tugevamad ja targemad. Ma ei suuda kirjeldada, kui tähtis teie armastus minu jaoks on..." ütles superstaar murduval häälel. 

Parimaks komöödiaks/muusikaliks tunnistati Quentin Tarantino "Ükskord Hollyoodis", kuid ülimalt ootamatu oli parima draama auhinna laureaat - Sam Mendese sõjafilm "1917". Tema pälvis ka parima režissööri Kuldgloobuse. Draamaauhinda oli ennustatud vanameister Scorsese "Iirlasele". See valmis Netflixi hõlma all, kuid Netflix oli õhtu suurim kaotaja: 17 nominatsiooniga alustanud striimingufirma pälvis üheainsa võidu - selle sai Laura Dern "Abielu loo" naiskõrvalosa eest. Ka Apple TV Plusi "The Morning Show" jäi oodatud auhindadeta. 

Variety nimetab üllatavaks ka Taron Egertoni võitu "Rocketmani" eest - "Ükskord Hollywoodis" täht Leonardo DiCaprio tundus paljudele komöödia/muusikali žanri meespeaosatäitja auhinna vääriline. Kuid samas filmis hiilanud Brad Pitt noppis parima meeskõrvalosatäitja Kuldgloobuse. Natsikomöödia "Jänespüks Jojo" ei võitnud ühtki auhinda.

Brad Pitt Foto: AFP/Scanpix

Meryl Streepile ("Suured väiksed valed") ennustati karjääri kümnendat Kuldgloobust, kuid seriaalide parima naiskõrvalosatäitja auhinna napsas tema eest ära Patricia Arquette ("The Act"), kes oli võitnud sama rolli eest sügisel Emmy auhinna.