Foto: PantherMedia/Scanpix
Lugejakiri
19. detsember 2019, 10:12

Lugejakiri: mees ei taha lapsega jõulupeole minna (3)

„Mu mees ei taha meie mudilase jõulupeole tulla, kuigi lasteaias kõik teised käivad peredega. Ma ei oska meest kuidagi murda, aga õnnetut last on kah valus vaadata,“ kurdab õnnetu Marge.

„Ka eelmine aasta käisin lapse jõulupeol üksinda. Siis oli tal esimene jõulupidu lasteaias. Mehe firmas ja enda omas olen samuti mina ainuke, kes lapsega pidudele läheb. Ühel isadepäeval toimunud peol käisime koos, aga tänavu jäi lasteaeda üldse minemata. Mees ei tahtnud üksi minna, aga mina pidin tööl olema. Jäigi minemata. Nüüd jama majas jõulupeoga. Ma lähen kas üksi või me ei lähed üldse mitte,“ pole Margel valikuid.

Naise sõnul ei ole mehel ka ühtegi adekvaatset selgitust, miks ta tulla ei saaks. Mees lihtsalt ei tahtvat ega nautivat üritusi, kus on palju lapsi.

„Aga nende laste keskel on ka ju meie mudilane. Kes laulab ja otsib pealtvaatajate hulgast meid. Iga kord, kui ma üksi olen käinud, siis küsib ta minult, et miks issi ei tulnud. Mul olen alati nutuklomp kurgus – mida ma seekord vabanduseks toon. Ütlen, et oli tööl, aga koju minnes lösutab issi juba diivanil teleka ees,“ kirjeldab ema.

Kui naine kodus teema aga üles võtab ja asja arutada tahab, siis muutub mees kohe tõredaks.

„Me lähem niivõrd tülli, et kumbki ei taha üksteisega mitu päeva rääkida. Aga mind jääb see lugu kripeldama. Ma lähe jõulupeole ja olen nagu üksikema, sest kõik on peredega. Ka mina ei tunne end hästi. Tahaks mehega jagada neid ainulaadseid hetki. Teha koos kuuse juures perega pilti ja lihtsalt õhtut nautida. Varem oli ta küll aktiivne kõiges osalema. Praeguseni käib sõpradega matkamas ja autodega rallimas, aga meie lapsega seotud üritused on meil kodus nagu tõeline tabu,“ ei oska Marge olukorda kuidagi muuta.

"Mulle ongi hetkel jäänud vist ainult halamine ja pisarad, aga last ma ka altvedada ei saa."