Foto: PantherMedia/Scanpix
Lugejakiri
16. detsember 2019, 10:49

Lugejakiri: laps tahab jõuludeks juutuuberite hirmkallist kaamerat (22)

Algklassis käiv laps ootab jõulukingiks kaamerat, mis blogijate-vlogijate poolt heaks kiidetud. Ainus mure selles, et kaamera hind küündib tuhande euroni.

„Mu laps jälgib neid eeskujusid pidevalt veebist, aga ma pole seda pahaks pannud. Ka ta sõbrad ja klassikaaslased fännavad neid. See ongi nagu praeguste põlvkondade seas populaarne. Mäletan ise, kuidas sai lemmikute kohta avaldatud postreid ja pilte seintele kleebitud. Igal põlvkonnal omad huvid,“ kirjutab Kirke.

„Laps on seda pikalt juba soovinud, mistõttu oleks ma põhimõtteliselt valmis selle kaamera ka ostma. Aga asi on hinnas. Õigemini selles, et taoliste postituste tegemiseks on vaja justkui üht ja kindlat kaamerat koos vidinatega. Ja kogu see komplekt on ligi 800 eurot,“ kurdab Kirke.

„Ise olen vaadanud kaameraid, mis jäävad ikka alla 100 euro. Eelistaksin isegi pigem sellist 50–70 eurot maksvat kaamerat. Aga nüüd pelgan, et laps on õnnetu, et ta seda kallist ja uhket kaamerat ei saa. Samas ei suuda ma talle tänasel päeval nii kallist lelu lubada,“ selgitab Kirke oma muret.

„Ma usun, et lapse esimene kaamera ei peaks ka nii kallis olema. Aga need tuntuks saanud postitajad ajavad ju lastel pea igati sassi. Tegelikult võiks kuulsustel ikka natuke vastutustunnet kah olla,“ leiab naine.

Kuidas on lood sinu jõulukingitustega? Kas soovitud asjad jäävad mõistlikkuse piiridesse? Või ootab keegi sinult kingitust, mida sa tegelikult rahaliselt lubada ei saaks?