Sisuturundus
27. november 2019, 16:33

Liisa Leetmal on nutikad abilised elutempo hõlbustamiseks: uskumatu, kuidas nii väike seade seda kõike teeb!

Liisa Leetma on tuntud suunamudija ja hinnatud meigikunstnik. Seiklusjanulise loomuse ning kiire elutempo juures on tal vaja teha valikuid, mis igapäevaelu hõlpsamaks muudavad. Liisa räägib lähemalt enda elustiilist, liikumisharjumustest ja nutikatest abilisest, mis aitavad tal elus veelgi rohkem väljakutseid vastu võtta.

Aeg on ressurss, mida tänapäeval napib kõigil. Hetked iseendale on olulised, samuti enda keha kuulamine, mõõdukas liikumine, korralik uni ja stressivaba elu. Tiheda päevagraafikuga on mõnikord raske sammu pidada, mistõttu oleksid isiklik elustiilinõustaja ja treeningpartner hädavajalikud kaaslased. Kombineerides tipptehnoloogiat ja tehisintellekti, saab igaüks astuda sammu tervisliku ja sujuvama elustiili poole.

“Hindan väga seda, et nutikell on abiks nii igapäevaelus kui treeningutel – lihtsalt kellarihma vahetamisega saab spordiassistendist maitsekas aksessuaar,” ütleb Liisa. Huawei GT2 nutikell on saadaval kahes versioonis, suurem 46mm ja väiksem 42mm. Suurema kella versioon võimaldab ka Bluetoothi vahendusel telefonikõnesid pidada, muusikat salvestada ja kuulata.

Värske GT2 nutikella kasutaja ja austajana võlusid Liisa ära selle ilus ja lihtne disain, mis tõesti meenutab tavalist naiselikku käekella, ning selle funktsionaalsus, mahutades enda sisse nii palju kasulikku.

Isiklik elustiilinõustaja ja treener

Liisa on enda sõnul alati aktiivne liikuja olnud, kuid töö ja trenni kõrvalt leiab alati aega puhkamiseks. Mõõdukas aktiivsus aitab mõtteid eemale viia ja pakub midagi nii vaimule kui kehale.

Nutikella kasutamine on teda muutnud teadlikumaks enda elustiilist ja selle jätkusuutlikkusest. “Oman rohkem infot enda keha ja liikumiste kohta. Teine huvitav lisa, mida jälgin, on stressitase. See hindab tõesti hästi, kuidas mu päev on kulgenud, näen kellaajaliselt pingelisi hetki ja seda, kui mediteerin või magan,” räägib Liisa.

GT2 kella TruRelax tehnoloogia mõõdab kasutaja stressiindeksit ja pakub lähtuvalt sellest nõuandeid, kuidas stressi maandada – näiteks soovitades aeg-ajalt püsti tõusta ringi liikuda. “Just sellised väiksed ja pealtnäha tühised harjumused ja meelespead aitavad palju kergemini igapäevatoimetustega toime tulla.”

Kõige enam saab Liisa puhul kasutust kella sammulugeja, muusika vahetamine käekella kaudu ja unejälgija. Ülevaade treeningutest on selgem ning jooksma minnes palju mugavam, kui telefon taskus ei hüppa. Ka taustamuusika saab otse kella sisse laadida – seega on sportimine iseenda aeg, kus värskes õhus liikumine koos enda lemmikmuusikaga toovadki kõige zen’ima enesetunde.

Kui kanda kella 24 tundi, lubada kõik funktsioonid, teha nädalas 90 minutit trenni ning kuulata 30 minutit muusikat, kestab väiksema kella aku ühe nädala ja suuremal koguni kaks. Tiheda muusikakuulajana peab Liisa kella laadima küll pisut tihedamini.

Väärtuslikud unetunnid on kontrolli all

Kiire elutempoga noorte jaoks on tavaline, et ööpäeva 24 tunnist ei piisa kõikide planeeritud tegevuste jaoks ning lisa peab võtma unetundidest. Unerütmi jälgimisest saab palju kasulikku infot ning Huawei kella tehisintellekt oskab diagnoosida isegi kuute levinuimat unehäiret, mille esinemisest inimene teadlik ei pruugi olla.

Liisa sõnul oli ta esialgu une jälgimise funktsiooni osas skeptiline ja kartis, et käekellaga magamine võib olla ebamugav. “Olen seni harjunud kella enne magamaminekut ära võtma, aga uudishimu sai siiski võitu ning otsustasin proovida! Tulemused on väga täpsed ja neid on järgmisel päeval väga huvitav jälgida. Näiteks kui olen halba und näinud, siis skaalal on see kohe näha, samuti kajastub see stressitasemel,” tõdeb Liisa.

Tema hinnangul on see siiani pisut uskumatu, kuidas võimaldab sedavõrd pisike seade und nii täpselt jälgida. “Igal juhul on see ilmselt üks lemmiklisasid kogu käekellas!” teatab ta. Huawei GT2 nutikella on sisse ehitatud rakendus TruSleep TM 2.0, mis jälgib une kvaliteeti, pulssi ning hingamist ja kasutab andmeanalüüsi une kvaliteedi hindamiseks.

Võluv nii disaini kui funktsionaalsuse poolest

Influencer’i ja meigikunstnikuna teab Liisa ilu väärtust. Nutikell on tema hinnangul küll kaunis aksessuaar aga funktsionaalsus kaalub Liisa jaoks iluelemendi alati üle. „Kannan tihti ehteid ja muid aksessuaare – GT2 kell sobitub kõigega. Lisaks rihma vahetamisele on võimalik muuta ka ekraanikuva, seega saan vaid sekundititega vahetada selle üdini naiselikust sportlikumaks ja rohkem casual’iks. Nagu riietusegagi,“ selgitab Liisa.