Lugejakiri

Lugejakiri: jõulutuled ja kinkepaberid on saatanast (13)

LISA KOMMENTAAR

Saatanast....11. detsember 2019, 07:06
Meelevaldne järeldus. Muidugi on sellised jubinad eelkõige ühekordse kasutusega, üldsegi mitte esmavajalikud ning tarbija seisukohast lihtsalt nii ilu, staatuse, ka mängu- ja lõbu vahendid. Kuid- ka ilu, mängu ja sellega kaasnevat lõbu vajama me aeg.ajalt, et üha kiirenevas maailma igapäeva tempos aeg-ajalt lihtsalt ja lõbusalt koos esivanemate traditsioonidega tänapäeva maailmas hakkama saada. Seda küll oma arust tänapäevaselt.
p6. detsember 2019, 13:04
Eks see ikka kummaline on küll, kui keegi kuskil täiesti tõsise näoga arutab kliimaprobleeme ja lähimas poes müüakse sellist kujuteldamatut rämpsu, et... Tootmine tuleks maailmas poole võrra kokku tõmmata. Muidugi, siis pole ju tööd neil seal kusagil, kes selle rämpsu valmis treivad...
Naine4. detsember 2019, 15:36
Mulle meeldivad säravad tuled, kui õues on pime ja mulle meeldib,kui kingid on ilusasti pakitud, mitte kortsus ja kulunud eelmise aasta paberisse. Ei ole vaja hulluks minna ka kõigega. Märsõna siin oleks mõõdukus.
Maali1. detsember 2019, 03:45
Kasutan jõulude ajal kinkekotikesi, neid puruka ei rebita ja saab kenasti korduvkasutada. Ja ostuhullusega ei pea kaasa minema, see on iga inimese vaba valik. Ja võib ju kunstkuuske kasutada, seda saab kasutada aastaid ja mõne väikese päris oksakese näiteks vaasi panna. Ja kes otsustab päris elus kuuse kasuks ei pea ju seda üleliia ehtima. Võib kasutada ainult päris küünlaid, kaunistads kommide ja piparkookidega. Tänapäeva küünlad ei tilgu ka nagu vene ajal, võimalusi on nii palju. Jõule tuleb võtta rahulikult, jõuluhullusega ei ole vaja kaass ju minna.
vaidlen vastu28. november 2019, 22:15
Nõuka-ajal polnud midagi ilusat saada. No kui oli tutvusi või õnnestus defitsiidihaarangule peale sattuda, siis jah. Ilupabereid ja paelugi polnud valida. Kui turumajandus pihta hakkas, sai viimaks kõike head-paremat-ilusat näha ja käega katsuda ja osta, osta ja sellest ostutõvest pole paljud siiani paranenud, lisaks pealetükis reklaam ja "survestamine". Mõned noored jah on hakanud mõistma, kui hukatuslik on tarbimishullus, aga kui ikka jätkub nii raha kui kaupa, ei kao ostujõulud kuhugi.
no just, kulla aamen28. november 2019, 17:34
igaüks võib täpselt sinna jõuda, kuhu ise soovib. Ei pea kodus lebotama ja ootama, millal teised sul kõhu täis topiks ja ära rahuldaks igas mõttes. Ega pea ka ennast pidurdama, et keegi sind siberisse ära ei solvuks, kui sinul rohkem tööd ja rohkem palka.
aamen28. november 2019, 15:02
Ah et kapitalism on jumalast õiglane.... Panen selle omale loosungiks voodi kohale
mis kapitalism?28. november 2019, 11:57
Noored, kes kapitalismi ajal sündinud on tänapäeva noored, kes propageerivad vähem tarbida ja taastarbida. See kokkuostmispalavik ikka nõukaajast pärid, siis oli nii, et osteti igaks juhuks, kõike mida osta üldse sai. Sest, kui ei ostnud kohe ja praegu, siis järgmiseks hetkeks ei jätkunud. See pakkimine ka nõukaaja palavik. Kui ikka paki sisu väga hall, siis vähemasti pakk pidi olema uhke...kuuse alla iluks või nii. Peale veneaja hallust, saabus asjade hullus. Keegi ju ei teadnud, kaua see ilu kestab. Kapitalism on jumalast õiglane, ei toodeta seda, mida ei vajata. Vene ajal oli kõik pea peal.
siil23. detsember 2019, 10:42
Kõik need tarbimise ja pakkimisega seotud teemad on olemas ka nt Ameerikas, Lääne-Euroopas. Kas neil ka nõukaaja palavik?
kk28. november 2019, 11:11
Lupe28. november 2019, 11:10
Kuidas julgeb üks nn lugeja õõnestada kapitalismi alusalasid?! Tarbimine on püha lehm, raha peab liikuma, tooted peavad olema nii kehvad, et pidevalt tuleb uusi osta, õnneks leidub piisavalt neid, kel jõulunänni prale silm säarma läheb ja nad nagu hüpnoosi all sammud poodi seavad.
ahahaa28. november 2019, 11:07
saatan peab peenikest naeru
28. november 2019, 10:43
Nõus! Kuid see on vaid murdosa kogu sellest tarbimishüsteeriaaastalõpuga seostuvast, paraku. Pikalt kestev tilulilu on võtnud kogu omaaegse vaikse pühalikkuse. Ei taha ammu enam kuuskegi tuppa, aastaid tegin männiokstest laelampide külge kinnitatava rohelise pärja, kust ei pudenenud okkaid, ei jäänud jalgu ja vanad väikesed tilkehted rippusid seal nii vahvalt alla. Oksad läksid pärast ahju. Nüüd ei tee sedagi, liiga palju on kõike igal pool, olgu koduski sellest rahu.