Foto: PantherMedia/Scanpix
Lugejakiri
26. november 2019, 10:58

Lugejakiri: ära mine pühade ajal poodi (17)

„Sel aastal on meil sõprade plaanis vähe teistsugune heategu,“ kirjutab Õhtulehele Marek. Mees soovi kutsuda üles ka teisi hoolivaid inimesi, et nad nende ettevõtmisega kampa lööks.

„Me ei kogu raha ega loobu jõulukingitustest, vaid teeme midagi hoopis lihtsamalt. Me ei lähe jõulude ajal lihtsalt poodi. Võite küsida, et miks, aga põhjus on lihtne – me tahaksime, et ka poemüüjatel oleksid pühad vabad, selgitab Marek.

„Mu ema töötas aastaid klienditeenindajana, mistõttu tean täpselt seda tunnet, kui jõuluõhtul tuleb peolauas istuda ilma emata. Poode tuleb järjest juurde, mistõttu on ka meie keskel järjest enam peresid, kus keegi pühasid ei veeda pere keskel, vaid hoopis tööl. Aga saab ka teisiti,“ usub Marek.

Mehe sõnul tuleks meil kõigil ainult natuke rohkem planeerida, et ostud saaksid varakult tehtud.

„Kui pühade ajal poode väldime, siis saavad ka poepidajad aru, et neil päevadel oleks mõistlikum uksed kinni panna. Puhas nõudlus ja pakkumine. See võiks olla üks suurimaid heategusid, kui astume mugavustsoonist välja, et rohkem peresid saad vabu päevi ja pühi nautida. Ma loodan, et peale minu ja mu sõprade on teisigi, kes seda mõtet jagavad,“ loodab Marek ja esitab pöördumise: „Ära mine jõulupühadel oste tegema, vaid tee seda kõike varem. Kingime klienditeenindajatele töölt vabad päevad!“