Foto: Aldo Luud
Lugejakiri
21. november 2019, 10:45

Lugejakiri: palju kulutate jõulukingitustele? (34)

Peagi algab detsember, mis tõstatab nii mõneski suguvõsas küsimuse - palju peaks tänavu jõulukingitustele kulutama. Sellise küsimuse otsa on sattunud ka Õhtulehele kirjutanud 37aastane Emma.

„Vennal naine juba on asja ette võtnud – eile potsatas mu postkasti meil, mille teemaks jõulud ja kingitused. Ta on igal aastal üritanud aktiivne olla, aga mõnikord kipub liiale minema. Muidu tore naine, aga liiga suurelt tahab ette võtta. Nii ka seekord,“ kirjutab Emma.

Naise sõnul oli meilis esimese ideena kirjas ühine reis, milles suurem osa suguvõsast peaks osalema.

„Idee ise ju väga hea, aga arvestades meie erinevaid töökohti ja graafikuid, siis enamus ei saaks meist selleks ajaks enam ei puhkust ega vaba päeva. Rääkimata hindadest, mis tema valikus on. Reis Lapimaale või suure talvemaja rent. Ega kumbki idee pole halb, kuid kahjuks teostamatu,“ tunnistab Emma.

Naise sõnul ei piirdunud sugulane ainult reiside pakkumisega, vaid viis jutu juba ka kingitustele.

„Tema ettepanek oli, et lastele võiks teha kallimad pakid, mis saaks valida vanemate koostatud nimekirjadest. Täiskasvanud võiksid aga osaleda loosipakis. Ka sellega poleks muret, kui me unustaks ära, et palju meil suguvõsas lapsi on. Ja ega vanemad siis koosta nimekirja 10 või 15 eurot maksvast raamatust, vaid ikka pigem tulukestega 40 eurot maksev vidin. Võibolla veel ka mõni kallis arvutimäng. Eks ma jään ootama ta järgmist kirja, kus plaanid juba väiksemad ja soodsamad. Ma ise ei hooligi niivõrd kingitusest, vaid tahaks lihtsalt natuke end lõdvaks lasta ja nautida aega pere seltsis. Aga ikkagi tekkis küsimus, et palju teised jõulukinkidele kulutavad?“

Kuidas on lood teie peres ja suguvõsas?