Foto: PantherMedia/Scanpix
Lugejakiri
20. november 2019, 10:11

Lugejakiri: mees ei anna naisele piisavalt raha (35)

„Iga nädal annab mees mulle raha toidupoe ja lõuna jaoks, mille ma tööl koos kolleegidega tellin. Ma ei ole seni suuremat probleemi sellest teinud, aga olin ka aastaid lastega kodune. Tema käis tööl ja majandas meie rahadega. Minu emapalk läks laenudeks, kuid sain aru, et ka laste peale kulus mõnusalt raha. Nüüd läksingi septembrist uuesti tööle, kuid seisan silmitsi tõsiasjaga, et mulle jääb nüüd sellest rahast väheseks,“ kirjutab Siiri.

„Juba lõuna peale kulub raha, aga mõnikord on vaja kuluraha sünnipäevade jaoks jne. Olen üritanud toidukuludelt näpistada, aga poes on kõik nii kallis. Minu palk läheb ka kõik mehe arvele. Sõltun rahaliselt temast. Aga ta ei taha mulle rohkem kanda,“ kurdab naine.

Siiri sõnul väidab mees, et küttekulud, kütus ja laenud võtavad nende palkadest niivõrd suure summa, et rohkem ta naisele raha kanda ei saa. Nii kannab mees Siirile iga nädal 150 eurot toidupoodi minekuks, millele lisaks veel 15 eurot naisele tööl söögiraha.

„Seda on ilmselgelt liiga vähe. Mina teenin keskmisest kõrgemat palka, aga mu mehel peaks minu teada palk veelgi kõrgem olema. Laenudest on jäänud kodulaen, auto ja krediitkaart, aga need summad peaksid olema nüüd meie palkade juures juba palju pisemad väljaminekud. Olen oma murest rääkinud, aga ta ei ole mingi kompromissiga nõus. Esimest korda viimaste aastate jooksul tahtsin näha meie kontol olevat jääki, aga ta keeldus. Lihtsalt ütles, et see pole minu asi,“ kirjutab Siiri.

Naise sõnul pole ta varem end puudutatuna tundnud, aga nüüd see rõhub teda. Ta ei saa aru, miks mees nende ühiselt teenitud raha varjab.

„Ma jõudsin korra kõik kõige halvemad mõtted peast läbi lasta. Kas tal on armuke? Kas ta käib mängimas? Tarbib narkootikume? Midagi ei klapi, sest miks ta nii salatsev ja kontrolliv on. Pärast mu tööle minekut on ta üldse kummaline. Koonerdab ja loeb sente. Arusaamatu, sest me teenime kahekesi ju varasemast enam raha. Mu palk on emapalgast kõrgem. Ja ikka jääb väheseks. Pangakontole ma ligi ei pääse, mistõttu näib viimase õlekõrrena tööl laekumine vormistada endale ümber, aga sellest tuleks kodus eriti suur tüli. Kas pigem kannatada ja oodata, et mure lahtub... Või selguse saamiseks riskida suure tüliga kodus.. Kohe üldse ei tea, mida tegema peaks,“ on Siri segaduses.