Tiina Talumehe uue kollektsiooni esitlusFoto: Kalev Lilleorg
Ilu ja mood
14. november 2019, 11:44

GALERII | Tiina Talumehe uue kollektsiooni esitlusel jõudis lavale 100 000 euro väärtuses teemante (3)

Moekunstnik Tiina Talumees esitles oma värsket kollektsiooni "Volver". Eesti keeles on "Volver" tagasitulek, tagasipöördumine juurte juurde ja see tähendab disaineri naasmist oma igipõlise lemmikteema juurde. Tiina viib meid külma tuule käest Hispaania lõunarannikule.

Andaluusia aines ongi olnud disainerile kõige painavam inspiratsiooniallikas läbi aastate ja 13. novembril esitletud kollektsioon on juba kolmas samateemaline. Esimest korda nähti võõramaisest temperamendist kantud rõivaid juba Tiina diplomitöös, teisel korral, nüüdseks 10 aastat tagasi, tuli esitlusele Rojo Negro.

Nüüd on huvilisi ootamas taaskordne lõunamaise temperamendi kehastus. Kui varasematel kordadel on kollektsioonides olnud märgata rüüžidest koormatud kleite, siis seekord on rõhk kollektsiooni naisarheotüübil ehk kindlameelsel ja enesekindlal senjoriital, tema sügaval sisul ja kindlatel hoiakutel. Ta on matriarh, kes lahendab olukordi sisemise temperamendi ja elukestva naiseliku tarkusega.

Ühtlasi on "Volver" ka disaineri üks lemmikfilmidest. Pedro Almadovari režissööritööna valminud filmi peaosas mängib võluv Penelope Cruz, kes on elu hammasrataste vahelt väljunud võitjana, seejuures kordagi unustamata olla naine.

Kollektsioonis domineeriv värv on muidugi dramaatiline must ja ka veripunane, mis vaheldub beeži-halliseguste liivatoonidega ja päikesest pleegitatud maastikuvärvidega nagu tuhmroheline. Üksikute lopsakate rüüžidega ilmestatud kleidid on dekoreeritud pärltikandis valminud nelgikujutistega ja Andaluusiale nii iseloomulike araabiapäraste tikandite ja mustritega. Materjalidest domineerivad krepp, kreppšifoon, sekka ka talvekollektsioonide lemmikut villatrikotaaži ja muidugi vastupandamatut litrikangast.

Kollektsioonile lisas nüansi Hearts Fine Jewellery, kelle valikus on nii väga erilisi ja unikaalseid autoriehteid kui ka klassikalisi kihla- ja abielusõrmuseid. Suure finaalina jõudis lavale 100 000 euro väärtuses teemante. Ehtekomplektis oli kokku 2000 teemanti kogukaaluga 30 karaati, kaelaehtes üle 1100 teemanti, papagoi kõrvarõngastes 408 teemanti, käeehtes 582 teemanti.