Foto: Krõõt Tarkmeel
Ilu ja mood
12. november 2019, 10:45

IMETLE! Hõbenõela auhinnaga pärjatud Eve Hansoni sügistalvine kollektsioon ühendab endas teadmised ja teadlikkuse  

Kuidas olla pidevas muutumises, kuid jääda läbinisti iseendaks? Kuidas käia ära kaugel, kuid jõuda taas tagasi juurte juurde? Neile küsimustele annab vastuse Eve Hansoni tänavusügisene kollektsioon "Ciconia nigra" (Must-toonekurg), mida sai näha oktoobris toimunud Tallinn Fashion Weekil ning mis pärjati ka Hõbenõela auhinnaga.

Nii, nagu on must-toonekurg haruldane meie looduses, on keeruline leida moemaastikul rõivaid, mis mõjuks ühtaegu lähedase ja kättesaadava ning erilise ja eksklusiivsena. Eve Hansoni piire paisutav minimalism on loodud selle tühimiku täitmiseks. Lihtsate baasesemete kõrval on kollektsiooni pilgupüüdjaiks efektsed ja ainulaadsed rõivad, mille loomiseks on kasutatud keerukamaid lõikeid, drapeerimist või spetsiaalselt kollektsiooni jaoks valminud graafikat.

Kollektsiooni volüümikad ja kõnekad rõivad on loodud kestvatest, valdavalt naturaalsetest ning funktsionaalsetest materjalidest. Kollektsiooni monokroomsele värvipaletile lisavad kõnekust aga spetsiaalselt kollektsiooni jaoks valminud graafikaga kangast rõivad. Kangal olevate illustratsioonide autor Toomas Pääsuke on lubanud oma joonistused sahtlist päevavalgele, et nad elaksid rõivastel oma uut elu.