Inimesed
14. november 2019, 16:45

Õnnekoolitaja Kaidi Karilaid: asjad, mida teed, oled, omad ja usud, määravad, kas oled õnnelik või mitte

«Kui lepid iseendaga sellisena, nagu oled, lõpetad pideva muutumissoovi ja teed asju, mida tõesti südamest soovid, on võimalik õnnelikuna elada,» kinnitab õnnekoolitaja Kaidi Karilaid.

«Kui lepid iseendaga sellisena, nagu oled, lõpetad pideva muutumissoovi ja teed asju, mida tõesti südamest soovid, on võimalik õnnelikuna elada,» kinnitab õnnekoolitaja Kaidi Karilaid.

Kaidi (49) saabub hallil sügispäeval kohvikusse särava ja energilisena. Naine on enda sõnul väga õnnelik ja inspireerib ka teisi seda olema. Võtmesõna on lihtne: tuleb iseend teadvustada, teha asju, mis sulle tõeliselt korda lähevad – ja elada hetkes.Kaidi otsustas nii teha. Enne seda sammu oli naine abielus, kahe poja ema ning juhtis 17 aastat suures rahvusvahelises korporatsioonis üheksat ettevõtet. Tema käe all töötas üle 5000 alluva ja tema ise sai eduka ülemusena kõrget palka. Pealtnäha paistis kõik justkui suurepärane, kuid ometi polnud ta õnnelik. «Ma olin kogu elu otsinud midagi sellist, mis ei sunniks mind tööl käima ja arvete maksmiseks raha teenima. Üritasin pidevalt sobituda mudelisse, mida ühiskond mult nõudis. Ent ikkagi tundus mulle – elus peab miskit veel olema.»

Hinnanguteta eluSelle miski ülesleidmiseks otsis Kaidi esmalt vigu endast. Naine uskus veendunult, et temal endal on midagi viga, sest asjad tema ümber ei toiminud. Nii ärkas ta igal hommikul veendumusega, et just tema on see, kes saab oma abielu parandada. Ja arvas, et peaks olema naiselikum.Kuna Kaidit on terve elu iseloomustanud suur uudishimu kõige ümbritseva vastu, hakkas ta testima vaimseid praktikaid. Pärast Holistika instituudi lõpetamist sattus aga Kaidile näppu Rain Heeri raamat «Kuidas saada iseendaks ja muuta maailma?» Just see juhataski ta elu muutvale Access Consciousnessi kursusele. Ja tema elu muutus lõplikult.Naise selgitusel peitub selle kindla kursuse taga õpetus teadlik olemisest ja sõnalistest vahenditest, mis meid selleni suunavad. Kõige olulisem – see kõik toimub hinnanguteta. «Teadlikkust ei ole, kui on kinnisideed, eelarvamused, järeldused ja hinnangud,» lausub koolitaja. Kui need unustada, suudab igaüks meist elada sellist elu, nagu me tegelikult tahame ja nii, nagu tahame. Seda õpetust jagatakse maailmas ligi 200 riigis.Oluline kursus õpetas Kaidit nägema ja end hindama sellisena, nagu ta on. Õpetas kõigis asjades valima ennekõike iseennast. Naine lõpetas iseenda arvustamise ja mõistis tasapisi tänu sellele, et tal pole kunagi midagi viga olnud. Nii hakkas ta julgema teha asju, mida päriselt soovis.

Edasi lugemiseks: