Inimesed
8. november 2019, 05:40

IMELINE! Legendaarne teatripaar Viive Aamisepp ja Volli Käro on abielus olnud pool sajandit (1)

Tänavu 80. hooaega tegutseva Rakvere teatri veteranid Viive Aamisepp ja Volli Käro on just selles teatris näitlejaleiba söönud poole sajandi ringis – Viive vähem, Volli rohkem. Täpselt pool sajandit on kestnud ka nende abielu.

Tänavu 80. hooaega tegutseva Rakvere teatri veteranid Viive Aamisepp ja Volli Käro on just selles teatris näitlejaleiba söönud poole sajandi ringis – Viive vähem, Volli rohkem. Täpselt pool sajandit on kestnud ka nende abielu.

Viive (83) jättis lavaga hüvasti kümme aastat tagasi terviseprobleemide tõttu. Volli (78) on samuti pensionär, ent vabakutselisena on ta siiani ühes või teises lavaloos kaasa teinud. Hiljuti oli tal roll ka näiteks teleseriaalis «Pank».Armastus tööpostil – just nii võib nende kahe kulgemist läbi aastate iseloomustada. Muide, 1970ndate alguses on nad ka samanimelise kultusfilmi aluseks olnud tükis «Töökaaslased» kandvates osades mänginud.

Valge hobusega kaarik ukse eesKuigi kummalgi teatrialast eriharidust pole, kutsuti neid Rakverre kutselisteks ikkagi. Aastal 1961 tuli Lasnamäel elanud Viive ukse taha lavastaja Heino Kulvere ja teatanud, et nüüd läheme Rakvere teatrisse. «Rääkis augu pähe,» sõnab näitlejanna, kes oli varem kaasa teinud Tombi-nimelise kultuurimaja rahvateatris ja lavaka esimese lennu sisseastumiseksamitel läbi põrunud.Voldemar Panso, kes oli toona üldsusele veel üsna tundmatu mees, käskinud Viivel kehastada ussiga mängivat «Libahundi»-Tiinat ja kuna Viive päriselus siiani paaniliselt roomajaid kardab, tardunud ta hirmust lihtsalt paigale. Mis rästikuga vallatlemisest me räägime! «Kui ta ei tee, siis ta ei taha,» kostnud tulevane teatrikorüfee veendunult.Volli aga olnud juba koolis tubli isetegevuslane – kui oli vaja esineda, lükati just tema ette. Loksal algkoolis käinud poiss sattus vahel klassiga ka pealinna. Nukuteater talle muljet ei avaldunud, küll aga see, kus mängisid inimesed. «Kui nägin «Luikede järve» Helmi Puuriga peaosas, olin täiesti rabatud. Tahtsin samuti sellesse ilusasse teatrimaailma pääseda,» tunnistab mees, kellele on eluaeg tantsida meeldinud. Väike-Maarja keskkoolis osales ta näiteringi töös ja Rakvere teatri peanäitejuht Mai Mering kutsus ta tööle vaat et tänavalt. «Näe, võtsin tänavalt ja – mängib!» öelnud karmi otseütlejana tuntud Mering, kui Volli juba mõnda aega näitlejana tegutsenud oli.Et Rakvere teatrisse on tööle tulnud piltilus ja andekas näitlejanna Viive Aamisepp, kelle järele kõik mehed hullud on, kuulis Volli Väike-Maarja päevil näiteringi juhilt Asta Talpsepalt. Noormehes tekkis vastupandamatu huvi piigat oma silmaga kaeda. Ja kui teater Väike-Maarjas «Romeot, Juliat ja pimedust», peaosades Viive Aamisepp ja Aarne Üksküla, mängimas käis, siis ...«Nüüd, vanas eas, võib otse öelda, et armusin ära,» sõnab Volli. «Milline hingevärin mul sees oli! Teadsin kohe, et kui Rakvere teatrisse lähen, hakkab ta mind armastama. Ma kohe teadsin, et nii läheb! Aga kuna tal oli väga palju austajaid, siis algul ta põikles vastu. Neli aastat piirasin teda.»«Ei teagi, ta puges nagu külje alla,» lausub Viive naeratades põhjuse, miks valik ikkagi Vollile pidama jäi.Ega pulmadki tulemata jäänud ja need olid vägevad! Abielu registreerimine läbi, ootas noorpaari kaarik valge hobusega ja tagantjärele on paar kuulnud, et näitlejate pulma ning nende sõitu läbi linna meenutati veel kaua.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99