Lugejakiri

Lugejakiri: milleks meile halloween?! (19)

LISA KOMMENTAAR

Kurb2. november 2019, 05:55
Halloweeni ajal tulid mingid lapsed tänaval vastu ja hüüdsid:"Komm või pomm!" Küsisin lahkelt,et kas nad teavad mida see püha tähendab ja kust see päriselt pärit on ? Peale Ameerika (mis ei ole ka 100% õige vastus),ei teadnud nad midagi öelda, Kui te tahate võõrapäraseid pühi pidada,siis PALUN viige endid kurssi kõigega! Mina halloweeni ei pea,aga tean asjast rohkem kui need kes peavad. Kahju !
Anna1. november 2019, 14:55
Halloween? Iga rahvas pidagu kinni oma rahvuskommetest.
Anna1. november 2019, 14:54
Halloween? Iga rahvas pidagu kinni oma rahvuskommetest.
Haha1. november 2019, 14:25
Aga miks te Jõule peate? Ja kui Suurel reedel vaba päeva saab, küll siis on õnnes kõik ja püha kristlased ja värvivad mune :) Aga kui naabrilaps kõrvitsast nägu välja lõikab, siis on nii valus, et kohe kiunuda vaja. Aga naljakas on, sest ega see teie inisemine midagi ei muuda. Järgmine aasta on veel tugevamalt juurdunud see Halloween kindlasti ja siis on mul veel naljakam, et kellelgi sellest valus on :D
to Tiit1. november 2019, 14:23
see parem kui oktoobrirev-i aastapäev.
to 14:021. november 2019, 14:21
see parem kui kamaaruškat tantsida.
No1. november 2019, 13:45
Kõige kurvem on see, et need lapsed kes mingite hirmsate maskidega ( mõne inimese võivad need ikka täiesti ära ehmatada) teiste inimeste uste taga käivad, ei pruugi mardi-või kadripäevast midagi teadagi.
veganid teie toit on ju1. november 2019, 13:21
Pureva1. november 2019, 13:12
/... nende pühadega kursis oleks ei kohusta meid ju millekski.../ Just , ei kohusta, ja sestap ei osta kommi koju külalistele, ja teatan tulijatele, et see pole eestlaste püha ja saate lahkuda ilma kommideta !
Ohh jahh1. november 2019, 12:51
Oleks mul teie probleemid. Kes võib ja ei või mida teha, kus käia ja mida tähistada. Pidage oma mardipäeva ja kadripäeva kui tahate. Jõule ärge pidage, need ka võõrad pühad. Aga las teised teevad, mida tahavad. Iga asjaga on vaja vigiseda. Elu igav, ei jõua mardipäeva ära oodata? Sööge oma hapukapsasuppi ja jookske marti ja las teised teevad, mida tahavad. Mõni võibolla julgeb pizzatki proovida, see ju Itaaliast. Maailmalõpp.
hetzer1. november 2019, 12:40
Ammu teab küla mitu põlvkonda, et halloweeni meie majas ei sallita - ei mikimausi, ei plastkõrvitsaid ega muud ameerika kommertsi. Ja halloweeni peetakse meie kandis vähe. Mardiks-kadriks aga vinnan ikka maiustusekoti koju - need pühad on meie omad ja vanemad ütlevad juba lastele - täna võite sinna minna, seal võetakse mardid-kadrid alati vastu. Keegi väitis, et halloween olla lõbus? Keldi surnukultus ja lõbus? Mardid - kadrid on aga küll lõbusad....
Mammi1. november 2019, 12:39
Ma ei hoia oma lapsi mingis mullis, ma tutvustan neile maailma, kui väga mitmekülgset paika, kus on kultuurilised erinevused ja kui neile meeldib halloween ,siis las nad kalpsavad ringi ja uuristavad kõrvitsaid. Ometi kord said kõrvitsad endale lisandväärtust ja nad on meie rõskes ja pimedas öös aeda kaunistades väga lahedad ja dekoratiivsed :D Ja oh seda rõõmu, kui Varsti saab ennast taas kaunistada, et olla Kadri või Mart. Rile oli linnas dekoreeritud lapsi nii tore vaadata ja milline rõõm neil hinges pulbitses. Minu meelest mida rohkem toredust nende hallis argipäevas, seda vahvam.
Tiit1. november 2019, 12:37
Koik mis tuleb Ameerikast on jube lahe. Varsti hakkame ka tänupüha ja USA iseseisvuspäeva tähistama.
Poro1. november 2019, 12:37
Aga millal tähistatakse Eestis Ramadanit? See pole vist kaugel enam...
Hallo (laua)viin1. november 2019, 12:30
Mina tähistan oktoobripühi, ehitajate päeva, kalurite päeva, kaevurite päeva, keemikute päeva, armee aastapäeva, naistepäeva , ramadaani algust .. ja seda päeva ka kui lõpuks kaineks saan ..
mopp1. november 2019, 12:11
Just! Nii vahva, et ikka nähakse asju teise külje alt ka, mitte ei ole kohe kõik halb ja paha. Inimene valib ikka ise, millel ta laseb endale närvidele käia. Väga lahe oli tartus linnas olla, kui kõik õpilased lihtsalt kostüümides ringi pullivad. Hea vaheldus.
Kadri1. november 2019, 12:09
Loomulikult on hea, kui teiste maade sündmustega kursis ollakse,aga meil Eestis on on oma pühad ja tähtpäevad.Ei ole tarvis meile võõraid pühi,millel on oma ajalugu ja lugu,millest püha on alguse saanud.
.....1. november 2019, 12:06
Pigem on probleem selles, et Marti ja Kadri enam ei joosta vaid kui siis ainult Halloweeni ajal käiakse ukse taga. Mis jätab natukene halva maigu küll, sest tekib tunne, et me kaotame osa enda kultuurist et see asendada meie jaoks ikka suht kommertspühaga.
mmm1. november 2019, 12:06
Ei meeldi mardipäev ega kadripäev, ei hakka ka halloween meeldima. Kirja autor on eriti tüütu oled. Ise ütleb, et tähistab see, kes tahab, aga ikka ronib oma lastega naabri uksetaha. Äkki tema ei soovi halloweeni tähistada ?