John ja Jacqueline Kennedy 1960. aasta detsembris poeg Johni ristimisel. President Kennedy tapeti 1963. aasta novembris 46 aasta vanuses. Foto: AFP/Scanpix
Inimesed
26. oktoober 2019, 10:00

VÄIDE: president Kennedy oli armukese juures, kui Jackie sünnitas (18)

Jackie Kennedyga tolle elu lõpukümnendil sõbrustanud USA lauljanna Carly Simon väidab, et rohkem kui president Kennedy salasuhted häiris tema abikaasat Jackiet mõni teine aspekt. "Näiteks see, et mees polnud oma lapse sünni juures."

Carly Simon (74) sõbrunes president Kennedy lese Jackie Kennedy Onassisega (1929 - 1994) 1983. aastal, mil Jackie oli 54 ja Carly 38. Hitist "You're So Vain" tuntud lauljanna nimetab Jackiet "emaks, keda mul varem ei olnud". "Ta andis mulle nii palju nõuandeid. Teised kartsid oma arvamust välja öelda, aga Jackie oli otsekohene."

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Carly Simon (@carlysimonhq) on

Simon kirjutab oma värskes mälestusteraamatus, et  kurikuulsa naisteküti Kennedy kõrvalhüpped Jackiet tegelikult ei häirinud. "Usun, et mõned asjad tegid talle rohkem haiget kui [Kennedy salasuhted]," ütles Simon "NBC Newsi" intervjuus. "Näiteks see, et John polnud lapse sünni juures. Et ta oli armukese juures, kui Jackie haiglas oli.  Kennedy tegi mitmeid asju, mis Jackiet kindlasti rohkem haavasid."

New York Posti andmeil ei saa Simoni väide puudutada Kennedyte laste Caroline'i, John juuniori ja mõnepäevasena surnud Patricku sündi. Siis oli John Jackie jaoks olemas. Kuid kuulu järgi viibis Kennedy parajasti jahtlaevaga Vahemerel, kui Jackie 1956. aastal surnult sündinud lapse ilmale tõi.

"Oma jahedas distantseerituses ei leidnud ta põhjust tagasi kiirustada - lapsest oldi juba ilma," kirjutas raamatu “The Kennedy Baby: The Loss That Transformed JFK" autor Steven Levingston 2013. aastal ajalehes Washington Post. 

Jackie Kennedy ja Aristoteles Onassis oma pulmapäeval. Foto: Topham Photopoint/Scanpix

Carly Simoni sõnul ei lasknud Jackie end abikaasa kõrvalhüpetest häirida, olles veendunud, et Kennedy armastab just teda, mitte aga ühtki armukest. Sama muster kordus lauljanna kinnitusel Jackie teise abikaasa, Kreeka laevandusmagnaadi Aristoteles Onassisega. Kuid Simon ütleb: oleks see tema teha olnud, oleks ta keelanud Jackiel Ariga abielluda.

Kennedy lesk lootnud, et rikas ja kõrvuni armunud kreeklane pakub nii talle kui ka isata jäänud Caroline'ile ja Johnile kaitset maailma eest. Tegelikult aga olnud esimese armuhuuma lahtudes nende abielu valuline: Onassis käinud demonstratiivselt kohtumas oma eelmise kallima, ooperistaar Maria Callasega, kelle ta oli Jackie pärast hüljanud. "Ta vist tahtis mulle mõista anda, et ma pole tema jaoks see üks ja ainus," olnud Jackie kommentaar.