TFW 2019 kolmas päevFoto: Erlend Staub
Ilu ja mood
19. oktoober 2019, 10:45

TFW | GALERII | Moenädala kolmas päev näitas nii jaapanipärast vaoshoitud minimalismi kui ka pariisilikku dekadentsi

Sügisese Tallinn Fashion Weeki kolmas päev algas monokroomse värvigamma ja minimalistliku joonega, et õhtu lõpuks võtta suund glamuursemate kleitide ja säravamate kaunistuste poole. 
TFW 2019 kolmas päev Foto: Erlend Staub

Esimesena astusid ühisetendusega üles kolm disainerit, kes kõik ühel või teisel moel minimalismiga tegelevad. Trenkani Jaapani reisi meeleoludest lähtunud kollektsioon otsis mõttelisi ühisjooni sealse ja Eesti maalähedase tunnetuse vahel. Mugavad minimalistlikud ja avarad lõiked, milles kimono kohtus Eesti hamega. Ka põhilisteks materjalideks olid valitud meile tuttavad lina ja puuvill, värvivalik oli samuti põhjamaiselt-jaapanlikult karge. 

TFW 2019 kolmas päev Foto: Erlend Staub

Samas tagasihoidlikus gammas jätkas Raili Nõlvak, kes oma kollektsioonis tegeles sümmetriliste joonte ja nende lõhkumisega. Paljud harjumuspäraste vormid - pintsakud ja triiksärgid - olid saanud uue ebasümmeetrilise hingamise. Tervikule andsid aktsendi Astrid Rajalo nahkaksessuaarid. 

TFW 2019 kolmas päev Foto: Erlend Staub


August tõi vaatajate ette sportliku minimalismi, milles nii urbanistlikke kui moderntantsu mõjutusi. Materjalidest oli uuena lisandunud eksklusiivne ning meie kliimale paslikult soe mohäärvill ning tekstuuri lisasid erineva paksusega tepitud kangad. 

TFW 2019 kolmas päev Foto: Erlend Staub


Kolmandale päevale tõmbas vaatemänguliselt joone alla Embassy of Fashioni kolmik: Ketlin Bachmann, Riina Põldroos ja Aldo Järvsoo. 

TFW 2019 kolmas päev Foto: Erlend Staub

Ketlin Bachmanni värske kollektsiooni juhtmotiiviks võiks olla elurõõmus draama: võrgutavad pitsid, küütlevad jäälilled, litrite tähesadu, sünkjas must ja ihu läbikumavus olid piisavalt hästi doseeritud, et ükski disainisuund ei pääsenud liigselt staaritsema ning tervikust võis endale meelepärases koguses disaineri essentsi valida igaüks.

TFW 2019 kolmas päev Foto: Erlend Staub


Riina Põldroos lasi särada oma filigraanselt väljamõõdetud lõigetel, jätkas oma signatuuriks kujunenud tiiva- ja linnumotiivide edasiarendust ning omaette pilkupüüdva terviku moodustasid metallikkanga säravatest plokkidest peokleidid. Pärast "tähekleitide" paraadi lavalt läbi käinud hõljuvate värviliste siidsleppide-keepide pillerkaar lisas kollektsioonile rõõmsa lõppakordi.

TFW 2019 kolmas päev Foto: Erlend Staub


Aldo Järvsoo Pariisi süngetest ja pahelistest öödest pärit disainimeeleolu lennutas vaatajad eelmise sajandi dekadentlikku esikolmandikku, kuid ilma üleliigsete tsitaatideta konkreetsest moekümnendist mõjus kollektsioon siiski äärmiselt kaasaegsena. Raskestitabatav ja seetõttu eriti ihaldusväärne pariisilikkus ilmnes pigem detailides: vähem või rohkem diskreetsed paljastused, mõõdetud kalliskivisära, kaela seotud sleihvid, plisseevarrukad. luksuslikud materjalid ja peoga sulgedest kaunistusi.

Vaata suurt moegaleriid!

TFW 2019 kolmas päev Foto: Erlend Staub


Tallinn Fashion Weeki programm

Kolmapäev 16.10
18.00 Agne Talu-Vürmer, Kalle Aasamäe, Vilve Unt
20.00 Kaubamaja esitleb: Kuldnõel | Ennos, Eve Hanson, GITA, Iris Janvier, Kirill Safonov, Tanel Veenre

Neljapäev 17.10
18.00 Brand no 8, Piret Kuresaar
19.30 Alexanderling, Mammu Couture
21.00 Ivo Nikkolo 25

Reede 18.10
18.00 Trenkan, Raili Nõlvak, August
20.00 Ketlin Bachmann, Riina Põldroos, Aldo Järvsoo

Laupäev 19.10
17.00 Tauri Västrik, Perit Muuga
18.30 Natali Õnnis, NYMF
20.30 Tallinn Dolls