Sai.Foto: Jörgen Norkroos
Lugejakiri
18. oktoober 2019, 18:34

Lugejakiri: „Maapoes ei tohi kohalik isegi saia osta!“ (23)

„Sõidan iga päev Tartusse tööle, aga kodukoht jääb Põlvamaale. Umbes üks 35 kilomeetrit Tartust. Meil seal suurema poe kõrval töös ka kohalik. Olen alati mõelnud, et pigem toetan pisemat ja väetimat. Kasvõi juba selleks, et maal elu ei kaoks, post käiks ja pood töötaks! Minu senise uskumuse lõi kõikuma mu memme uudis,“ kirjutab Õhtulehele 40aastane naine.

„Ma kuulsin, et selles pisemas poes on poemüüja hoiatanud kliente, et need jätaks pätsi värsket saia ostmata. Ja seda veel eriti kummalisel põhjusel... Selleks, et jätta see värske pätsike möödasõitjatele. Ma saan aru, et tahab ka juhuslikule poekülastajale näidata ja pakkuda parimat, aga kuidas on lood kohalikega?! Kas nemad pole mitte need kõige esimesed, kes peaks saama parimat kraami?! Nemad käivad ju poes palju sagedamini. Täiesti uskumatu käitumine,“ kommenteerib kirjutanud naine ja lisab: "Selgub, et maapoes ei tohi kohalik isegi saia osta!"

„Krõbedamaid sõnu ja reageerinud ma teiega ei jaga, aga kohalikega suheldes võin väita – ma pole ainus, kelle jaoks taoline suhtumine vastumeelne on. Nii ma olen loobunud kohaliku elu toetamisest. Ostan linnast või käin kohalikus ja suuremas poes. Sellise soovitusega andis see poepidaja väga konkreetse signaali, et kohalikke ta oma poodi ei vaja. Tahaks tema nime ja äri avalikustada, aga see oleks ehk liiga julm. Ei taha ju tema elu rikkuda, vaid panna teda pigem mõtlema- kas selline käitumine on ikka lubatud.“

Millised kogemused on sinul väiksemate külapoodidega?