TFW 2019 backstage Foto: Henri-Kristian Kirsip
Ilu ja mood
17. oktoober 2019, 11:57

TFW | GALERII | Vaata, mida põnevat toimus aasta ägedama moesündmuse tagatubades! (10)

Aasta moesündmus Tallinn Fashion Week sai alguse 16. oktoobri õhtul, mil Kultuurikatlas algas neli päeva kestev moepidu.

Tallinn Fashion Weeki avapäev sai särava punkti suurejoonelise Kuldnõela galaga, mille käigus anti üle tänavused Kuldnõela ja Hõbenõela auhinnad. Loomingulist järjepidevust, kvaliteeti ja ilu silmas pidava Kuldnõela pälvis ehtegeenius ja unelmatelooja Tanel Veenre, särava panuse eest meie moeellu pärjati Hõbenõelaga silmapaistvalt karge ja selge disainikäekirjaga Eve Hanson.

Vaata galeriist, mida põnevat toimus esimesel päeval lava taga!

TFW 2019 backstage Foto: Henri-Kristian Kirsip

Tallinn Fashion Weeki programm

Neljapäev 17.10
18.00 Brand no 8, Piret Kuresaar
19.30 Alexanderling, Mammu Couture
21.00 Ivo Nikkolo 25

Reede 18.10
18.00 Trenkan, Raili Nõlvak, August
20.00 Ketlin Bachmann, Riina Põldroos, Aldo Järvsoo

Laupäev 19.10
17.00 Tauri Västrik, Perit Muuga
18.30 Natali Õnnis, NYMF
20.30 Tallinn Dolls

TFW 2019 backstage

Kuldnõela žürii koosseisus olid Kristi Pärn-Valdoja (ajakirja Säde peatoimetaja), Kristina Herodes (Postimehe moeajakirjanik), Urmas Väljaots (moeajakirjanik), Britta Ratas (Kaubamaja turundusdirektor, lapsehoolduspuhkusel), Filippo Caroti (moefotograaf), Krista Kodres (Eesti Kunstiakadeemia kunstiteaduse professor) ja Aljona Eesmaa (Portail.ee asutaja ja peatoimetaja).

TFW 2019 backstage


Eesti moedisaini auhinnaga Kuldnõel tunnustatakse silmapaistva moelooja järjepidevat tööd vähemalt viimase viie aasta vaates. Silmas peetakse kollektsioonide kvaliteeti ja funktsionaalsust, ajakohasust ja ilu, samuti pööratakse tähelepanu müügiedule ning ekspordivõimekusele. Kuldnõela tänavused nominendid olid Arina Baranovskaja (kaubamärk Iris Janvier), Kirill Safonov ja Tanel Veenre.


Hõbenõel on aga auhind, millega pärjatakse julge pealehakkamise, erakordse ettevõtlikkuse, särava idee ja energilise teostuse eest moelooja, kaubamärk või kollektsioon, mis on olnud viimase aasta kõige silmapaistvamaks sähvatuseks meie moetaevas. Hõbenõela tänavused nominendid olid Gita Siimpoeg (kaubamärk Gita), Kersti Pohlak (kaubamärk Ennos), Eve Hanson.

TFW 2019 backstage

Kuldnõela gala tõi publikuni Kaubamaja. Lisaks ihaldatud auhinnale ootab Kuldnõela ja Hõbenõela võitjaid ees luksuslik spaapuhkus Arensburgi hotellis Kuressaares, samuti pärjas võitjaid hinnaliste iPhone'idega Valge Klaar. Publiku lemmik Tanel Veenre sai Kaubamajalt preemiaks 300€ kinkekaardi. Kuldnõela gala meigi eest kandis hoolt Max Factor.

TFW 2019 backstage


Kuldnõel on sepistatud rauast ja nõelasilma osa on kaetud kullaga, Hõbenõel on sepistatud ja poleeritud terasest. Kuldnõela ja Hõbenõela autoriks on Jaanus Valt.

TFW 2019 backstage