TFW 2019 - esimene päevFoto: Erlend Staub
Ilu ja mood
17. oktoober 2019, 11:24

TFW | GALERII | Tallinn Fashion Weeki avapäeva väisas särav moepublik (6)

Tallinn Fashion Weeki avapäev sai särava punkti suurejoonelise Kuldnõela galaga, mille käigus anti üle tänavused Kuldnõela ja Hõbenõela auhinnad. Loomingulist järjepidevust, kvaliteeti ja ilu silmas pidava Kuldnõela pälvis ehtegeenius ja unelmatelooja Tanel Veenre, särava panuse eest meie moeellu pärjati Hõbenõelaga silmapaistvalt karge ja selge disainikäekirjaga Eve Hanson. Aasta moesündmus Tallinn Fashion Week sai alguse eile õhtul, mil Kultuurikatlas algas neli päeva kestev moepidu. Seekordse Tallinn Fashion Weeki avalöögiks oli Stuudio 142 loomingulise trio Agne Talu-Vürmeri, Vilve Unti ja Kalle Aasamäe mitmetahuline moeetendus ning seejärel jõudis moepubliku ette Kuldnõela gala.
TFW 2019 - esimene päev - Kuldnõel

Kuldnõela gala raames anti üle tänavused Kuldnõela ja Hõbenõela auhinnad. Kuldnõela auhinna võitis Tanel Veenre, kes rahva seas tuntud ja armastatud ehtedisainerina pälvis lisaks ka publiku lemmiku tiitli. 

TFW 2019 - esimene päev - Hõbenõel

Tänavuse Hõbenõela auhinna, millega tunnustatakse viimase aasta säravaimat panust meie moeellu, võitis varem kahe Kuldnõela vääriliseks osutunud Eve Hanson. Tema sõnutsi inspireerib teda ilu mistahes avaldumisvormis: inimestes, kohtades ja asjades.

Eesti moedisaini auhinnaga Kuldnõel tunnustatakse silmapaistva moelooja järjepidevat tööd vähemalt viimase viie aasta vaates. Silmas peetakse kollektsioonide kvaliteeti ja funktsionaalsust, ajakohasust ja ilu, samuti pööratakse tähelepanu müügiedule ning ekspordivõimekusele. Kuldnõela tänavused nominendid olid Arina Baranovskaja (kaubamärk Iris Janvier), Kirill Safonov ja Tanel Veenre.

Hõbenõel on aga auhind, millega pärjatakse julge pealehakkamise, erakordse ettevõtlikkuse, särava idee ja energilise teostuse eest moelooja, kaubamärk või kollektsioon, mis on olnud viimase aasta kõige silmapaistvamaks sähvatuseks meie moetaevas. Hõbenõela tänavused nominendid olid Gita Siimpoeg (kaubamärk Gita), Kersti Pohlak (kaubamärk Ennos), Eve Hanson.

Kuldnõel on sepistatud rauast ja nõelasilma osa on kaetud kullaga, Hõbenõel on sepistatud ja poleeritud terasest. Kuldnõela ja Hõbenõela autoriks on Jaanus Valt.

Vaata suurt pildigaleriid!

TFW 2019 - esimene päev Foto: Erlend Staub

Tallinn Fashion Weeki programm

Neljapäev 17.10
18.00 Brand no 8, Piret Kuresaar
19.30 Alexanderling, Mammu Couture
21.00 Ivo Nikkolo 25

Reede 18.10
18.00 Trenkan, Raili Nõlvak, August
20.00 Ketlin Bachmann, Riina Põldroos, Aldo Järvsoo

Laupäev 19.10
17.00 Tauri Västrik, Perit Muuga
18.30 Natali Õnnis, NYMF
20.30 Tallinn Dolls