Ilu ja mood
16. oktoober 2019, 22:51

TFW | ÕL VIDEO | Hõbenõela viis koju minimalismi armastav moedisainer Eve Hanson (1)

Kolmapäeva hilisõhtul algas seitsmeteistkümnes Tallinn Fashion Weeki moenädal, mis meelitab moerahva neljaks päevaks Kultuurikatlasse ning toob 16.–19. oktoobril lavale Eesti moedisaini silmapaistvamate tegijate loomingu. Moenädala avapäev kulmineerus suurejoonelise Kuldnõela galaga, mille raames anti üle ka tänavused Kuldnõela ja Hõbenõela auhinnad.

Hõbenõel on tunnustus, millega pärjatakse julge pealehakkamise, erakordse ettevõtlikkuse, särava idee ja energilise teostuse eest moelooja, kaubamärk või kollektsioon, mis on olnud viimase aasta kõige silmapaistvamaks sähvatuseks meie moetaevas. Hõbenõela nominentideks olid tänavu Gita Siimpoeg, Eve Hanson ja Kersti Pohlak. 

Hõbenõelaga tunnustati Eve Hansonit, kelle minimalistlik ja jätkusuutliku disainiga autorikollektsioon ühendab endas teadmised ja teadlikkuse. Lihtsate baasesemete kõrval on pilgupüüdjaiks efektsed ja ainulaadsed rõivad, mille loomiseks on kasutatud keerukamaid lõikeid, drapeerimist või spetsiaalselt kollektsiooni jaoks valminud graafikat. Volüümikad ja kõnekad rõivad on loodud kestvatest, valdavalt naturaalsetest ja funktsionaalsetest materjalidest.

Vaata pilte ja videot!

undefined Foto: Erlend Staub
Eve Hanson on viinud koju kaks Kuldnõela, tänavu oli Hõbenõela kord Foto: TIINA KÕRTSINI

Kuldnõel on sepistatud rauast ja nõelasilma osa on kaetud kullaga, Hõbenõel on sepistatud ja poleeritud terasest. Kuldnõela ja Hõbenõela autoriks on Jaanus Valt.

Tallinn Fashion Week 2019 programm:

Kolmapäev 16.10
Agne Talu-Vürmer, Kalle Aasamäe, Vilve Unt

Hõbenõel - Ennos, Eve Hanson, GITA

Kuldnõel - Iris Janvier, Kirill Safonov, Tanel Veenre

Neljapäev 17.10
18.00 Brand no 8, Piret Kuresaar
19.30 Alexanderling, Mammu Couture
21.00 Ivo Nikkolo 25

Reede 18.10
18.00 Trenkan, Raili Nõlvak, August
20.00 Ketlin Bachmann, Riina Põldroos, Aldo Järvsoo

Laupäev 19.10
17.00 Tauri Västrik, Perit Muuga
18.30 Natali Õnnis, NYMF
20.30 Tallinn Dolls