Kokkupõrge põdraga.Foto: Robin Roots
Lugejakiri
16. oktoober 2019, 20:53

Lugejakiri: „Kes korjab maanteelt kokku surnud loomad ja nende tükid?!“ (12)

„Minu teekond tööle hõlmab vähemalt 30 minutit maanteel sõitmist. Ei ole sugugi harvad need korrad, kui mõni teed ületav loom sunnib mind masinat pidurdama. Minu kurvastuseks on veelgi sagedasemad need korrad, kui pean vältima teel vedelevaid laipu. Just! Maanteedel vedeleb meeletult palju loomalaipu,“ kirjutab Õhtulehele 39aastane Mai.

„Mind tabab kurbus selle elu kaotanud looma tõttu, aga ka hirm, mis saab sellest autost ja juhist, kes teel vedelevat laipa ei märka? Uus õnnetus? Sõit kraavi? Minust endast ei ole kah kasu, et neid laipu teelt kõrvale vedada. Ma vajuksin pisarais vaid nende kõrvale pikali. Olen väga emotsionaalne, aga tundetult mööda sõita pole sugugi parem.“

„Osad loomad tõstetakse kellegi poolt teelt ära, aga on ka neid kohti, kus suurest loomast sõidetakse päevadega väiksed ja verised tükid, mida linnud nahaalselt nokivad. Helistada politseisse või maanteeametisse?! Viimasel jääd tõenäoliselt infoliinile ootele, aga esimene peab mu muret ehk liigseks. Enamus inimesi sõidavad tuimalt ehk mööda, aga minu süda jääb muretsema,“ jääb Mai kirjast kõlama kurb toon.

Kallis lugeja, kuidas käitud sina, kui märkad teel hukkunud looma?