Foto: PantherMedia/Scanpix
Lugejakiri
7. oktoober 2019, 10:17

Naabrineiu ajab hulluks ehk Mis toimub siis, kui vanemaid kodus ei ole (16)

„Mu kõrvalkorteris elab keskealiste vanematega noor neiu, kes möödunud aastal lõpetas keskkooli. Tuli uhkelt, lillekimp süles. Aga lugu ei räägi sellest, vaid hoopis sellest, mis toimub siis, kui vanemaid kodus ei ole. Ja neid ei ole kodus päris tihti,“ kirjutab Laura.

„Kuus on vähemasti kaks nädalavahetust, kus korteri hõivavad noorukid, kes alkoholil ja tubakal mõnuga hea maitsta lasevad. Ma saan aru, et noored tahavad kogeda ja elada, aga see ei peaks võrduma ju naabrite öörahu ega kodurahu rikkumisega? Enamasti nad saavad aru, kui neile öelda, kuid on ka vastupidiseid kordi. Ja kas ma peangi jääma neile meenutama, et naabritega tuleks kah arvestada?! Vali muusika, kukkuvad asjad ja inimesed, röökimine ja ropendamine – noored, kas te midagi köitvamat ei suuda endale nädalavahetuseks leida?“

„Reedest saab üritus alguse, kuid pühapäeval muutub neiu kohe eriti ontlikuks. Tuulutab tube, viib kottide viisi prügi välja. Tolmuimeja üürgab. Isegi pikema seeliku tõmbab selga! Politseid ma senini pole kutsunud. Ei tahaks tütre jamade pärast ta sõjaväelasest papale pahandusi. Korra olen aasta eest käinud ta emaga rääkimas, kes lubas pidude asja korda ajada. Pärast seda oli mõned kuud rahulikum küll. Nüüd on neiu juba täiskasvanu – tundub totter ajada asju vanematega. Aga ise ta nagu kah oma eluga ikka hakkama ei saa. Nokk kinni, saba lahti!“ on Laura pidevast pidutsemisest kõrvalkorteris tüdinud.